Close
15. December, julekalender
facebook pinterest twitter

15. December, julekalender

Avatar
mortil3prinsesser 15 december 2017, 11:45

Julekalenderen er skrevet af mine forældre, til børnene i vores familie. Det er en rigtig hyggelig tradition, som jeg rigtig gerne vil dele med jer.

Læs om mine forældres julekalender til børnene i vores familie, lige her

15. December

Nu skal vi til julefrokost. Vi er inviteret af julemanden og hans kone,  og måske er der nisser med.
Julemanden sidder midt i lokalet, flot i hans julemandstøj og med det store hvide skæg. Han har sin julesæk med som er fyldt med julegaver, og ved siden af ham sidder hans søde kone.

“Velkommen Nissemor og Nissefar” råber Julemanden. Vi blir helt generte. Så sætter vi os pladask ved  bordet og får risengrød med kanel og smørklat i midten. Nej hvor har vi savnet det.

Henne i hjørnet står det yndigste juletræ, pyntet med hjemmelavet julepynt. Det er  børnehaven der har været forbi for at pynte træet.

Nissefar sidder lidt og tænker, så spørger han Julemanden “hvor er alle dine nissevenner? Er de også i Odense?”. “Nej lille ven, de er hjemme for at lave julegaver til alle børnene”. “Ja” siger julemandens kone, “de har også travlt med at bage småkager”.
Det kan Nissemor og Nissefar godt forstå, der er mange ting der skal ordnes inden jul. Så får de sig ellers en hyggelig sludder om alt det som sker der hvor Julemanden bor.
“Hvad skal i så med de gaver i har i sækken?” spørger Nissemor, “det er jo ikke juleaften endnu”.
“Vi skal ned i gågaden for at dele ud til alle de børn vi møder og det er bare fordi vi har lyst” siger julemanden. “Vi vil gerne hjælpe, så kan vi være jeres hjælpenisser idag” siger nissefar og nissemor i kor.

Nu er vi færdige med risengrøden, og så går vi sammen med Julemanden og hans søde kone ned i gågaden. Her hjælper vi  med at dele gaver ud til alle børnene der kommer forbi, og alle er glade.

julekalender

[instagram-feed]