Close
5., 6. og 7. December
facebook pinterest twitter

5., 6. og 7. December

Avatar
mortil3prinsesser 9 december 2017, 21:12

Læs om mine forældres julekalender til børnene i vores familie, lige her

5. December

Ude på gaden holder skolebussen. “Hop på bussen” siger chaufføren, “vil i med en tur til den gamle skole?”

“Ja, det vil vi gerne, er der andre der skal med ?.” Udbryder Nissefar og Nissemor i kor.

Trafiknissen kravler op og sætter sig ved siden af chaufføren. “Jeg er eksperten i trafiklys,  trafikskilte og alt hvad der sker i trafikken i denne storby.”

“Yes, så kører vi. Hold godt fast, chaufføren gir den gas. Stop” råber trafiknissen til chaufføren, “sæt farten ned.”

“Ja men vi kører ikke særlig stærkt, det er bare fordi, når den gamle bus kører larmer det meget og alt ryster på bussen, så vi får alle en ordentlig rystetur.” Siger buschafføren

“Drej til højre næste gang, og ved den næste rundkørsel skal vi holde til højre og køre ned af skolevej, vi kører helt ude i kanten af cykelstien, så det er ikke spor farlig,”

Se der er nogle drenge der leger, de får øje på skolebussen og tror det er legetøj. De tar fat og løfter bussen, det er ligesom om vi flyver. Heldigvis sætter de bussen ned igen og løber hen for at lege med en bold.

Vi holder helt stille, så siger trafiknissen at han kender en nissevej hvor vi kan køre helt for os selv, lad os finde den vej.
Nu kommer der en kat, som snuser ind ad vinduet så det haster lidt med at finde nissevejen.
Vi lader katten snuse færdig, alle sidder bum stille, og katten bliver hurtig træt af det.

Trafiknissen får os ind på den rette vej, og resten af turen er uden afbrydelser.

skolebussen
6. December

Vi kommer til den gamle skole. Børnene er på vej ind i klasseværelset og vi følger efter.

Derinde  står Frk.Madsen, en sød gammel dame med runde briller og hvidt hår.
Frk.Madsen har været lærerinde i mange år. I dag vil hun fortælle en historie for børnene. Et eventyr der er skrevet af H.C. Andersen og det hedder Grantræet.

Eventyret handler om et lille grantræ der står ude i den store skov. Det lille træ drømmer om at få lov til at blive valgt til juletræ.

Endelig en dag hvor det er vokset, kommer en familie og vælger lige det træ. De fælder det og slæber det ind i den varme stue. Der blir det pyntet med julepynt og gaver. I gamle dage hang man gaver op på træet til børnene.

Julestjernen skal i toppen, og stearinlys på grenene. Lysene blir tændt, og nu kommer børn og voksne for at beundre det flotte træ. De tar hinanden i hånden og danser rundt om træet. Og det er altsammen det, som det lille grantræ i skoven havde drømt om.

Så er der frikvarter, vi leger gemme med de andre børn. I hjørnet sidder en gammel nisse og læser i en bog. Vi går hen og snakker med ham. Det er Skole Nissen. “jeg har nok læst 100 bøger, for det er en rigtig god oplevelse at læse, når jeg ikke læser hjælper jeg Frk. Madsen med at viske tavlen ren.”

julekalender
7. December

Nissefar og nissemor går rundt på skolen og kikker i alle rum, de er nemlig meget nysgerrige .

I et lokale står en gammel telefon, Nissemor får straks lyst til at ringe hjem til huset i Kongens have.

“Der må være nogen der kan hjælpe os ,jeg længes pludselig hjem til alle vores nissevenner.“ Siger Nissemor. “Jamen det er jo en tudse gammel telefon, vi kalder på Skolenissen, han er så klog og ved alting” siger Nissefar.

Skole Nissen kommer trampende op ad trappen. “I kaldte, hvad kan jeg hjælpe med?” “Nissemor vil så gerne ringe til København. Hvis du kan klare det gir vi frokost.” Siger Nissefar.

Skolenissen siger, “først drejer jeg på håndtaget på siden af telefonen, så tar jeg det store rør af telefonen og ligger det på bordet og så siger i nisser noget i røret.”

Nissefar og nissemor kalder i telefonrøret, men intet sker, den gamle telefon virker ikke.

Den gamle Skole Nisse får en ide, “vi låner frk. Madsens mobil , det tror jeg godt hun vil være med til”. De finder Frk. Madsen som er på vej hjem. “Må vi låne din mobil? Nissemor vil så gerne ringe hjem.” Spørg Skole Nissen. “Det må i godt” siger Frk.Madsen.

Endelig får de kontakt til deres venner, som har det godt. De fortæller og griner og pjatter i telefonen, lige til Skolenissen siger, “så stopper vi.”

“Tusind tak for lån Frk. Madsen, vil du med ud at spise frokost?,vi gir” siger Nissefar og Nissemor.

julekalender
[instagram-feed]