Close
Afleverede du dit barn i efterårsferien?
facebook pinterest twitter

Afleverede du dit barn i efterårsferien?

Avatar
mortil3prinsesser 21 oktober 2017, 20:32

Ja, jeg afleverede mine børn i efterårsferien.

For godt en uge siden skrev jeg et indlæg om mine tanker omkring at aflevere børnene i skolernes efterårsferie (læs det her). Dette blogindlæg er en opfølgning på hvordan vores uge så er gået.

Efterårsferien legeplads

Mandag, Tirsdag og Onsdag blev F afleveret i børnehaven og A afleveret i SFO. Imens gik jeg hjemme med baby K. Jeg fik ordnet praktiske ting, og indhentet den manglende søvn ind fra natten (baby K er muligvis ved at få tænder).

Fælles for dem begge var, at de fik oplevelser som der normalt ikke er tid og hænder til. De var trætte når de kom hjem, men talte allerede om hvad de havde planlagt til dagen efter. De havde så korte dage jeg kunne give dem. Hende i børnehaven blev afleveret 7.45, og hentet igen 15.45 (udflytterbørnehave). Hende i SFO’en var der fra ca. 8.00 til en 14-15 tiden, alt efter hvad de havde planlagt af aktiviteter.

Og jeg var ærligtalt tisse nervøs for at aflevere dem mandag, men det gik. Og som pædagogen sagde ; du har så mange børn at du er nødt til at aflevere bare lidt af dem (sagt med et glimt i øjet). Jeg oplevede det faktisk ikke som et problem, at jeg afleverede mine børn i de tre dage. Og nej, jeg mødte ingen dømmende blikke.
Men på trods af kun positive oplevelser, gik jeg hele tiden med et behov for at forsvarer mit valg om at sende dem afsted. Og det var utrolig frustrerende faktisk. Det var især hårdt den ene morgen, hvor min store pige var den første der blev afleveret i SFO’en.

Det er et meget ømt emne, og ikke kun for mig. Det kunne jeg se på min-mave.dk’s facebookside, da mit tidligere indlæg om efterårsferien (her) blev delt. Og hvor var det fedt at se vi heldigvis ikke er enige om alt. Og hvis i spørg mig til næste år om jeg sender mine børn afsted i efterårsferien, så er mit svar måske anderledes.

Efterårsferien KFC mad

Men for at vende tilbage til ugen der næsten er gået. Torsdag og Fredag var alle tre børn så hjemme hos mig.

Torsdag blev brugt i nattøj, med perler, hjemmelavet pizza og uglet hår. Vi kom slet ikke i tøjet den dag, for jeg stod op med halvhøj feber desværre. Far var på arbejde den dag.
Fredag havde jeg det lidt bedre, så jeg besluttede mig for vi skulle på legepladsen. Vi gik derover kl. 10. Ved 12.30 tiden havde de fået nok, og far hentede os hjem igen (han er tidligt hjemme om fredagen).

Efterårsferien legeplads

Mig og ungerne havde to rigtig gode, men hårde dage sammen. Og ja, jeg har selv valgt at få tre børn – men det gør det vel ikke mindre hårdt ? Man kan jo ikke forberede sig på hvilke børn man får.

Hjemme hos os praktisere vi ifavnsk forældreskab. En af principperne der handler om at en familie ikke trives, hvis de voksne ikke trives. De voksne skal altså få stillet deres behov, for at kunne være der for børnene (nok søvn, et bad, eller måske en løbetur).  

Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg afleverede mine børn i efterårsferien. Og jeg håber ikke der sidder nogen og har ondt af mine børn, for vi har alle haft en rigtig dejlig uge. De har kunne mærke det var ferie, også selvom de var afsted i tre dage. 

Ps. Havde jeg været på arbejdsmarkedet, var de nok kommet afsted hele ugen. Jeg er uddannet Social og Sundhedsassistent, og det er svært ikke at arbejde i skoleferierne i det fag.

Pps. Følg med i min instagram, hvor jeg dagligt poster billeder af min hverdag, og når der er nye blogindlæg 🙂

 

[instagram-feed]