Close
Amning
facebook pinterest twitter

Amning

Avatar
mortil3prinsesser 24 november 2017, 21:11

Amning

Amning er et emne der næsten altid deler vandene. Ikke fordi der sidder nogen og er imod amning, men mere holdningerne til langtidsamning, offenligt amning, friamning og hvis man nu er træt af amningen.

Før jeg begynder vil jeg godt lige starte med en situation den anden dag, der beskriver meget godt hvordan jeg har det.

Vi havde lige været i Ikea. Mig, min mand og to af vores tre børn. Da vi var færdige i Ikea var Karla sulten, så jeg ammede hende i bilen inden vi kørte. Det gik også rigtig fint, hun spiste godt og længe. 10 minutter efter vi var kørt blev jeg virkelig træt og ulidelig at sidde ved siden af. Jeg snerrede og brokkede mig over min mand der kørte bilen, og over at Frida ikke ville give Karla sutten. Min mand kørte ind på den første tank station hvor han gik ind og købte en fransk hotdog og en sodavand til mig. Han kom ud, stak mig det og sagde “spis”.

Jeg spiste og drak, og med det samme fik jeg det bedre og var mig selv igen.

Min mand fortalte at det tit er sådan, hvis jeg ikke får noget at spise med det samme efter eller under amningen.

Det fik mig til at tænke. Hvor meget må det gå ud over min familie, at jeg ammer Karla på 6 måneder ? Jeg fuldammer ikke længere, hun får 2 –  3 måltider dagligt, vi ammer mellem 6 og 8 gange på et døgn.

Jeg elsker at amme, men samtidigt så er jeg også bare så træt af det. Det er en meget ambivilent følelse, som jeg ikke har oplevet før. Med de to andre sagde de selv fra på dette tidspunkt, men det gør Karla ikke. Hun er utrolig glad for amningen (og det er jeg jo enligt også).

Hvis jeg ikke havde tre børn, så havde beslutningen slet ikke været til diskussion. Men nu har jeg to store børn der ønsker deres søde mors opmærksomhed når Karla ikke hænger i brystet, og er det så fair for dem at jeg er sur og tvær ? Samtidigt så har Karla jo brug for trygheden og roen ved amning, og hun er ikke særlig glad for flasken så hvorfor skulle jeg tvinge hende til den ? Jeg træner også bare til at sove en hel nat snart. De første 4 måneder ammede vi hver 2. time, nu strækker hun den til et måltid imellem kl 23 og 05.

Svaret er jo at jeg selvfølgelig fortsætter med amningen, og at jeg pakker min dårlige samvittighed over for familien ind i julepapir og putter den ind under juletræet.

Nu smutter jeg igen, for Karla vil amme. Men slutter lige af med en tanke jeg ofte får.
Det er sku ret sejt at vi kvinder bygger babyen inde i maven, presser den ud af fødselskanalen og så bagefter producere maden til den.
Samtidigt er det sku ret sejt at man idag kan blive forældre, selv når kroppen måske har svært ved at blive gravid, og så at der er så gode modermælkserstatninger på marked så babyen kan få det rigtige at spise fra begyndelsen. Vi er superhelte.

amning

Følg endelig med på min Instagram, hvor jeg dagligt smidder op fra min hverdag fyldt med kaotisk kærlighed 🙂

Ps. Jeg kommer til at savne amme stunderne når vi engang stopper 🙂

[instagram-feed]