Close
Fødselsberetning af barn nr. 2
facebook pinterest twitter

Fødselsberetning af barn nr. 2

Avatar
mortil3prinsesser 28 september 2017, 11:24

Barn nr. 2. Denne gang fyldte fødselsberetningerne mindst lige så meget, måske enda mere. Det var meget tiden der fyldte. Spørgsmål som “gik det hurtigere 2. gang?” googlede jeg dag ud og dag ind. 

Denne fødselsberetning af barn nr. 2 handler om igangsættelse, veer og overraskelsen over hvor hurtig fødslen faktisk gik. Far var med under hele forløbet, med undtagelse af den nat jeg var indlagt. Storesøster og Samson blev passet af farmor og farfar.

IMG_5443

Igangsættelsen af fødselen af barn nr. 2

Min 2. graviditet forløb som den første (kan du læse om her). Jeg blev sat igang i uge 38 grundet svær bækkenløsning og for meget fostervand. Det startede Mandag hvor det faktisk blev rykket til Onsdag. Onsdag fik jeg så 2 piller, og denne gang måtte jeg ikke tage hjem igen grundet fostervands problematikken.

Jeg fik pillerne kl 10, og der skete bare ikke noget. Piller igen kl 15, og der skete stadig ikke andet end lidt murren. De mærkede indvendigt til aften, og jordemoderen anbefalede piller til natten. Det ville chefen bare ikke være med til, for som hun selv sagde “hvis vi kan undgå en nat fødsel, så gør vi det”. Jeg var knust, for måtte jo heller ikke tage hjem i ventetiden.

Jeg blev logeret i et rum der faktisk ikke var beregnet til patienter, uden lys og udluftningsmuligheder. Der lå jeg så, sammen med en anden mor der skulle undgå at gå i fødsel. Det var en sær nat hvor jeg skiftevis græd af glæde over snart at være mor til 2, og af frustration over at ligge der.

Næste morgen mødte vi ind til endnu en pille, og det var jordemoderen fra igår der var på arbejde. Hun var meget overrasket over at jeg stadig var der, og besluttede sig for at nu skulle jeg altså føde. Hun gik, og kom ret hurtigt tilbage med en af de mere erfarne jordemødre der kunne tage vandet. De kunne dog ikke første forsøg, og vi aftale at prøve igen efter frokost (måske deres roden rundt deroppe havde gjort et eller andet).

Fødslen af barn nr. 2

Vandet blev taget kl ca 12.30. Vi fik besked på at gå en tur rundt på hospitalet og så vende tilbage 15.30. Jeg nåede ikke engang ned med elevatoren før veerne begyndte, men var fast besluttet på at gå rundt – bare lidt.

Jeg kom på fødegangen kl. 15. Her fik jeg en meget sød jordemoder, som jeg bare ikke kan huske navnet på. Hun havde en medicinstuderende med rundt som blev på stuen under hele fødslen, det var en fantastisk gave. Hun øvede sig i at lægge venflon i min hånd, det gik ikke ret godt, men hun var god til at støtte mit ene ben under pressefasen.

Det gik langsomt, men fremad. Kl. 18 fik jeg lagt epidural. Og en blanding af den og lattergas fik mig igennem fødslen.

Kl. 19.20 følte jeg det vel kendte pres. Jeg kom om på ryggen (sad på sengekanten op til der) og jordemoder bad mig stille og roligt at presse. Det gik hurtigt, og jeg kunne ikke stoppe med at presse. Jeg skreg da jeg skulle gispe, og kl. 19.28 kom F ud. 10 minutter efter fulgte moderkagen trop. 52 cm, 3800 g. (ca.) og hun scorede 10/10.

Jeg gik ikke i stykke, og kl. 21.30 var vi på vej hjem, nu som en familie på 4.

Alt i alt var det endnu en vellykket fødsel. Jeg var tryg under hele forløbet. Det fik hurtigt, men ikke hurtigere end jeg psykisk godt kunne følge med.

[instagram-feed]