Close
Du skal stoppe med at amme, nu
facebook pinterest twitter

Du skal stoppe med at amme, nu

Avatar
mortil3prinsesser 28 januar 2018, 19:10

 

“Du skal stoppe med at amme nu, det er ikke nødvendigt længere”

Sådan sagde min Sundhedsplejerske til mig da hun var her til det aller sidste besøg, 8 måneders tjek.

Hun sagde det ikke i ond mening, tværtimod. Hun sagde det til en udbrændt mor der sad med tåre i øjnene, fordi hun ikke kunne sortere i de ting hun godt ville fortælle, på den korte tid der var. En mor der i 8 måneder, med undtagelse af få dage, havde ammet hver 2. time hver nat.

For jeg var udbrændt sidst hun var på besøg, ingen tvivl om det. Og Sundhedsplejersken ville jo bare passe på mig og hjælpe mig til at være den aller bedste mor for mine børn. For det handler jo ikke kun om Karla, men også Astrid og Frida.

ammestop

Og så autoritetstro jeg er mod de hvide kitler, så sammentykkede jeg og sagde “selvfølgelig”. Vi lagde en plan, far skulle tage Karla i et par dage og så ville tingene se meget lysere ud.

Det virkede også den første nat, vi jublede da Karla vågnede efter en hel nattesøvn. Og det bekræftede os jo bare i at det var det rigtige vi havde valgt.

Næste nat sov hun også længe, men ikke lige så lang tid. Vi var dog stadig fortrøstningsfulde og holdt fast i vores plan, amning formiddag og eftermiddag og ingen amning om natten.

Men så blev Karla ked af det, og jeg blev ked af det pga brystspændinger og  begyndende brystbetændelse. Aldrig har jeg prøvet noget så smertefuldt (jo, da jeg fødte mine børn). Og alle ved jo at den bedste kur er amning, så jeg tog en hurtig beslutning og ammede Karla.

Og Karla faldt til ro, en ro vi ikke havde set i flere dage. Jeg og min mand kiggede på hinanden, og det var lidt som om vi begge to tænkte at vi havde været fjolser.

Selvfølgelig skal Karla ammes, når hun har brug for det. Og jeg har for længst pakket min dårlige samvittighed væk, for jeg er Karla, Frida og Astrid’s aller bedste mor.  

Nu sover de to store, og Karla sidder på gulvet og gnaver i et pølsehorn. Og jeg vil nyde den sidste aften i mine 20’ere

ammestop

Følg endelig med på min instagram, hvor jeg dagligt lægger op fra den kaotiske hverdag med 3 prinsesser

Krammer til jeg alle 🙂 Anna

 

[instagram-feed]