Close
Hverdag med moderne stofbleer
facebook pinterest twitter

Hverdag med moderne stofbleer

Avatar
mortil3prinsesser 4 oktober 2017, 18:33

Herhjemme bruger vi moderne stofbleer (genbrugsbleer). Vi (jeg) vasker altså de bleer vi bruger til baby K. Vi begyndte på det da F var  lidt over 1 år gammel, da hun døjede med rød numse der bare ikke ville slippe. Et valg vi aldrig fortrød.

Udefra kan det se uoverskueligt ud, med vask og tørring og samling af bleerne. Men med vores øjne nu, ser det  uoverskueligt ud af bruge de bleer man køber i dagligvare forretningerne. Tænk at skulle slæbe dem op på 2. sal, og så bagefter ned i gården og tømme blespanden. 

Da vi besluttede os for at gå all in på moderne stofbleer manglede jeg information omkring hvordan hverdagen fungere, så det handler dette indlæg om. Vil med det samme understrege at jeg ikke er ekspert i moderne stofbleer, men jeg har en masse gode råd der kommer fra personlig erfaring.

Moderne stofbleer

Moderne stofbleer

Vi veksler lidt mellem forskellige slags bleer herhjemme. Alt efter hvilket humør vi er i, om vi skal ud eller bare er hjemme og om hun bliver skiftet om dagen eller til nat. Om dagen bruger vi primært AIO. Vi har også lommebleer som er gode til hvis vi skal på længere ture, da man nemt kan komme flere indlæg i. Om natten bruger vi formsyet med hjemmehæklet blebukser udover.

  • AIO bleer betyder at det hele er i bleen. Der skal ikke ekstra indlæg i. Dog kan den boostes med indlæg hvis det er nødvendigt (til længere ture eks.).
  • Lommebleer er bleer med en lomme til indlæg. De er rigtig gode til selv at styre hvor meget sur der er i. De kræver dog tid ved samling.
  • Formsyet suger over hele bleer, og kræver derfor et cover eller en blebuks udover.

 

Rutine, rutine, rutine

For at gøre det nemt med bleerne, handler det om at få skabt en rutine så man ikke lige pludselig løber tør for bleer og de rene bleer stadig hænger til tørre.

Vores rutine herhjemme er fordeler sig over 2 dage

Dag 1 : Vask bleer

Dag 2 : Samle bleer

Dag 3 : Vaske bleer

Osv.

Det fungere for os lige nu, da jeg er på barsel og har mulighed for at samle bleerne imens de store er ude af huset (og så har jeg en indlagt pause til Netflix der). Når jeg engang er tilbage på arbejdsmarkedet, så er planen at vi skal have så mange bleer at vi kun behøver at samle om søndagen (dog stadig vaske hver 2. dag.Moderne stofbleer

Opbevaring af bleer, rene og beskidte

Vores bleer ligger pakket og klar på en hylde over puslepladsen. De beskidte bleer ryger i en wetbag der hænger på vægen. Den er med lynlås og der er ikke lugtgener fra den (endnu).

Da F var på stofbleer havde vi en spand på badeværelset til bleer, det fungerede mindst lige så godt. Denne gang er vi flyttet til en størrer lejlighed så det er ikke muligt.

Vask af bleerne og tørring efterfølgende  

Vi vasker hver 2. dag. Dvs. at hele wetbag posen ryger ind i vaskemaskinen. Det er ikke nødvendigt at tømme den ind i vaskemaskinen, så længe man husker at lyne den op (endnu en personlig erfaring).

Vores vaskerutine er således :

  • Lang vask på 50 grader + forvask, inkl kalk tabs pga. hårdt vand.
  • Ekstra skylning efter endt vask

 

Vores vaskemaskine vejer bleerne inden den starter vasken, og fortæller mig hvor meget sæbe den skal bruge. Det svinger fra 40ml. – 70ml. alt efter hvor mange bleer der er i vasken.

Lige nu hænger vores bleer til tørre i vinduet i vores soveværelse (det værelse vi ikke er i, i dagtimerne). Om natten ryger de ind i stuen. Vores bleer lufttørre.
Da vi boede i den lille lejlighed og det var F der brugte bleer, havde vi dog en tørretumbler der blev brugt hvis det var kritisk. Det er bare vigtigt at huske at det altså slider på bleerne og deres levetid.

Moderne stofbleer

Jeg håber i kan bruge mine råd til noget. Som skrevet i starten er jeg ikke ekspert men jeg har erfaring jeg kan dele ud af. I er meget velkommen til at stille uddybende spørgsmål. Gå evt ind på min instagram profil hvor i kan se meget mere til bleerne.

[instagram-feed]