Close
Træt helt ind til knoglerne
facebook pinterest twitter

Træt helt ind til knoglerne

Avatar
mortil3prinsesser 9 november 2017, 21:12

Jeg vil gerne starte med at fortælle om en episode i morges, hvor trætheden i vores hjem virkelig kom til udtryk.

Jeg er alene med alle tre børn de fleste morgener, og de fleste dage går det rigtig fint. Det gjorde det også i morges, lige til ungerne skulle tage jakke og sko på.

Frida (børnehavebarnet) kom fint i flyverdragten, og fik også selv taget hendes støvler på. Astrid (skolebarnet) startede også godt, men så snart jakken kom på og hun følte den sad forkert, røg den af i en fart og hun stormede ind i hendes seng og skreg. Hun var vred, det var min skyld, hun ville ikke have jakke på når den drillede, hun ville ikke i skole. Alt var lige pludselig galt. Og op til dette punkt var morgen altså gået rigtig godt.

Jeg fik hende i jakken, og så var det støvlerne der var problemet. Hendes støvler fløj igennem lokalet. Jeg var træt, og min lunte var desværre kort, så jeg blev vred (dumt, i know). Jeg endte faktisk med at sige, at hvis hun ikke opførte sig ordentligt nu, så måtte hun ikke komme med hjem til farmor og farfar i morgen og fejre Mortens aften (jeg er ikke stolt af mig selv). Vi gik på kompromis og hun fik hendes sneakers på. Da vi kom ned på gaden var alt glemt, og jeg havde to søde og artige børn i hænderne og en baby på ryggen.

Da jeg kom hjem efter at have afleveret dem, evaluerede jeg morgen med min moder (hun er uddannet pædagog). Vi vente og drejede hvad der var sket, og kom ikke frem til nogen løsning. Bare at Astrid er i en dårlig periode. Der er jo sket meget for det lille menneske siden i sommers. Hun er gået fra at gå i en udflytter børnehave hvor hun var udendørs dagligt, til en skole hvor hun sidder ned. Og samtidigt er hun også lige blevet storesøster igen.

Men det kunne jo også tænkes at hun er træt, ligesom alle os andre er herhjemme. Hun kan godt vågne om natten når baby Karla græder, og er det så ikke okay at hun reagere som hun gør ? jeg kan jo ikke forvente at hun kan sætte ord på det helt endnu, og jeg mener hvem har ikke været irriteret på sin jakke fordi hætten i den trøje man havde på indenunder drillede ? Billedet herunder er fra en anden dag hvor hun var med ovre og hente Frida, hvor vi venter på bussen.

træt skolepige

Jeg er ihvertfald træt, helt ind til knoglerne. Og ja, jeg har selv valgt at få tre børn, og jeg elsker dem – ingen tvivl om det. Men jeg føler mig lidt snydt for søvnen. De to første børn vi fik, sov så godt, og sov næsten igennem fra 4 måneders alderen. Karla her brugte de første 4 måneder af hendes liv på at amme hver 2. time, også om natten. Shit det er hårdt. Nu er hun kommet i tremmeseng, og det hjælper. Men jeg er stadig i søvnunderskud. Og jeg kan stadig have dage hvor jeg ikke magter andet end at rydde lidt op hist og her, og ellers sidde i sofaen og spise chokolade.

Jeg prøver at lave små stjernestunder for ungerne i løbet af dagen, så det ikke kun er den sure mor der truede med at aflyse Mortens aften de husker. I dag var det varm kakao og ristet brød da de kom hjem, i næste uge er det måske højtlæsning. Det kommer helt an på hvor trætte vi er 😉

Følg endelig med i min hverdag, på min instagram 😉

træt mor

 

Hilsen den trætte mor til tre prinsesser

[instagram-feed]