Close
Status på julen 2017
facebook pinterest twitter

Status på julen 2017

Avatar
mortil3prinsesser 26 december 2017, 22:13

For et par dage siden skrev jeg om hvordan vi holder jul herhjemme, det kan du læse lige her. I dette indlæg vil jeg gøre en status på den jul vi nettop har overstået.

Så er julen så småt ved at være ovre for vores vedkommende, vi mangler bare lige at pakke julepynten ned. Da  vi snakkede med ungerne om at pyntet skulle pakkes ned, brød skolebarnet helt sammen. For hvordan kunne vi være sikre på at det blev jul igen om et år ? Et helt reelt spørgsmål fra hendes side, der fortjente et fornuftigt svar. Vores svar var “der er jul hvert år, for sådan er det bare”. Ja, ikke lige et af mine fineste øjeblikke. Men hun accepterede svaret, og vi aftale at pille alt pynten ned i morgen.

Ellers har vores jul været overordnede rigtig hyggelig.

Vi holdt som sædvanligt d. 24 for os selv, hvor vi spiste rigtig julemad og tog fint tøj på. For første gang siden Karla blev født, drak jeg et glas vin til maden (jeg betalte så prisen da hun skulle sove, hvor hun valgte at skrige mig ind i hovedet i over en time).

jul

Vi forsøger at holde fast i de traditioner som vi selv kan huske som børn. Et af dem er Disneys Juleshow. Vi havde virkelig talt det op i løbet af dagen, og da klokken var 16 sad de to store klar til det helt vilde. Da det så begyndte siger skolepigen så; “jamen det der har jeg da set på fritten for længe siden”. Jeg og min mand kiggede bare på hinanden og tænkte, øv. Jul

Men sådan er det vel idag hvor man streamer tingene nærmest inden de bliver sendt i fjernsynet. Vi så det nu alligevel, og det var hyggeligt (også selvom jeg ikke måtte putte med dem)

Dagen efter stod på julefrokost for begge familier. Det var første år vi holdt den samlet, og det gik okay.

jul

Der er faktisk ikke rigtig noget der taler imod ikke at holde den samlet til næste år også, andet end at alle ungerne var max stimuleret da vi ramte kl. 16.30. Men alle hyggede sig, også ungerne. Jeg tror nu bare at jeg alligevel deler det op igen til næste år, jeg ved det ikke. Der er 363 dage at beslutte sig i endnu.

jul

Når ja, så begyndte Karla så småt at bevæge sig fremad i julen. Hun kravler ikke endnu, men hun kan møve sig 20-30 cm. fremad hvis det virkelig er noget der interesserer hende.

For lige hurtigt at runde gaverne, så blev ungerne begavet (men ikke overbegavet). Yndlings gaverne var nok Hatchimals tvillingerne til børnehavebarnet, og en Schleich hestestald til skolebarnet (det var også gaver jeg havde bestilt ved mormor og morfar, mor kender vel hendes børn bedst). Min yndligsgave er det kæmpe komfur der står i mit køkken, det gør virkelig madlavning til en leg.

 

Jeg håber i alle har haft en fortryllende jul.

Anna

 

[instagram-feed]