Hvor meget overarbejde kan fungere

Der forventes en del overarbejde på mit arbejde den kommende tid. For at være helt præcis forventes vi i 4 måneder i træk forventes vi at lægge 5-15 timer ekstra om ugen. Jeg vil faktisk gerne. Man lærer sindssygt meget i den periode! Man har det sjovt med kollegaerne og lærer dem ret godt at kende, når man tilbringer så meget tid på arbejdspladsen. Jeg har de sidste par år nydt at udfordre mig selv i denne periode med overarbejde.

Men i år kan jeg bare ikke se, hvordan det skal hænge sammen.

Vi har købt hus udenfor byen, så jeg har nu en halv time hver vej i bil. Når trafikken ellers kører. Og jeg kører udenfor myldretid. En ting er, at jeg ikke længere får min daglige cykeltur. Noget helt andet -og meget vigtigere – er, at jeg skal hente minimøf på et tidspunkt, jeg vil være bekendt og som ikke er alt for sent, da hun jo går i seng ret tidligt og jeg også gerne vil nå at se hende og være sammen med hende.

Jeg synes det er svært at finde en balance i kravene. På den ene side vil jeg gerne levere ift mit arbejde og gøre det godt. På den anden side er jeg nødt til at få mit hjemmeliv til at fungere ved siden af. Det er jo ikke kun i år men de næste mange år, jeg kommer til at stå i dette dilemma. Jeg skal have min midtvejsmus i næste uge. Mit mål er at få en forventningsafstemning ift hvad der rent faktisk forventes af mig de næste måneder. Jeg må indrømme at jeg ærlig talt tænker, at de da ikke kan forvente 15 timers overarbejde om ugen, nu jeg er blevet mor. 15 timers overarbejde svarer til 52 timer, hvilket igen svarer til lidt over 10 timer om dagen, selvfølgelig eksklusiv pauser. Kan man virkelig det som mor?

Hvis jeg skal kunne gå hjem klokken 15 for at undgå myldretidstrafik og hente, svarer det til at jeg skal stå op klokken 4 for at kunne møde klokken 5. Så skal jeg da i hvert fald til at gå i seng sammen med minimøf!

Mit eget forslag er at jeg arbejder længe 1 dag om ugen og måske arbejder en enkelt aften eller at par timer i weekenden. Men det giver stadig kun 5-8 timers overarbejde. Hvad gør I andre når overarbejde melder sig og hverdagen stadig skal forsøge at hænge sammen?

DD068D69-8AE5-48E1-BA16-7F07D56D10C6

Jeg går ud fra, at jeg må komme med en opfølgning….