Timing af nummer to

Vi skal have nummer to. Det er helt sikkert! Men hvornår?

Det er første lange stykke tid efter min fødsel kunne jeg slet ikke overskue, at der på et tidspunkt skulle være en ny graviditet og et nyt barn. Meget på grund af selve fødslen og det manglende overskud i den første periode.

Da Minimøf var omkring et år begyndte jeg så småt at føle mig ovenpå igen, tilbage i “min egen” krop og med overskud til hverdagen. Samtidig var frygten fra fødslen trådt tilstrækkeligt meget i baggrunden (ja, det tog et helt år!) Og jeg begyndte at forstå, hvorfor der er så mange søskende, hvor der er omkring to år imellem dem. Jeg begyndte at kunne overskue tanken om at skulle være gravid igen og igen at skulle igennem alt natteræset og barslen osv med en ny baby. (TAGER DET VIRKELIG KUN ET ÅR at glemme hvor hårdt det egentlig var de der første uger?! )

Vores tanker om timing

To år var imidlertid ikke det, vi ønskede os. Så der fik lov at gå lidt længere. Vi har fået anbefalet, ikke at have to ble-børn på samme tid. Og at der mange fordele ved, at nummer et er blevet så stor, at hun har lidt sprog, så hun kan (forsøge at) forklare sine følelser omkring lillebror/-søster; at hun kan forstå, at hun lige er nødt til at vente mens mor skifter ble på lillebror/-søster; og at hun selv kan tage tøj på mens mor bakser rundt med lillesøster/-bror og en milliard tasker (givet hvor meget udstyr vi altid havde med til Minimøf, så må ting til to børn som minimum indebære en milliard tasker).

På den anden side ønsker vi heller ikke at der skal være for lang tid imellem dem, fordi vi forestiller os, at børnene får mere ud af hinanden, hvis de er tættere på hinanden aldersmæssigt ift at lege sammen og “være søskende”.

Så vi har snakket om er et sted mellem to og tre år imellem dem ville være meget passende for os.

Men kan vi planlægge det så præcist og hvornår skal vi så starte?

To og et halvt år er ideelt både ift den plan og ift at jeg så får lov at gå på barsel hele foråret og nyde at se dagene blive lysere og alt det lysegrønne i vores nye have springe ud. Det vil jeg gerne. Det betyder, at vi snart skal i gang.

MEN (for der er selvfølgelig et men) Jeg står foran en travl periode på job på et lille halvt års tid. Egentlig vil jeg helst ikke være gravid i den periode. Men hvis vi skal vente til bagefter, ender vi med et meget snævert vindue på 1-2 måneder. Snak om at gamble på vores held!

Hvis vi går i gang allerede nu, betyder det modsat, at jeg muligvis kommer til at være gravid i min travle periode. Under sidste graviditet var jeg utrolig træt i starten af graviditeten. Jeg spiste og sov nærmest kun. Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal kunne klare at arbejde 50+ timer. Så jeg ville være nødt til at skulle fortælle min chef om graviditeten før de tre måneder er gået og ikke levere en tilstrækkelig performance i denne sæson. Og formentlig vil jeg stadig ende med at arbejde mere end sundt er i en graviditetsopstartsfase (bare fordi jeg kender mig selv).

Jeg har modsat nogle moderfølelser følelser indeni, som begynder at røre på sig. Jeg kan mærke, at jeg gerne snart vil være gravid igen. Og have en lille nyfødt igen (ja jeg er skruk!). Jeg glæder mig meget mere til det end jeg gjorde første gang.

Sidste gang gik det utrolig nemt med at blive gravid – et forsøg og derefter var i hus. Men er føles liiiiidt for optimistisk at satse på, at det også går så nemt denne gang. Vil jeg ikke være skide ked af at have misset vinduet? Hvad nu hvis det tager et halvt år at blive gravid? Hvad nu hvis jeg skulle blive gravid og få en abort og vi skal starte forfra. Så ville jeg helt sikkert sidde tilbage med følelsen af, at vi skulle være startet tidligere. Skal min arbejdssituation lige her og nu virkelig diktere, hvornår jeg vælger at blive gravid?

Jaja, overvejelser er der nok af! Time will tell.

0420EA64-86AD-4EDE-8F1C-C23CACE4D418

 

Hvis du vil følge med, så giv mig et like på min facebook side hvor jeg poster nyt ting fra bloggen 😊