Ting, jeg lykkeligt har glemt om graviditet

9 ting jeg lykkeligt har glemt om graviditet – eller ikke kun ting jeg har glemt – nogle af dem er også nye

 

Supersonic pregnancy smell sense

Man får (eller jeg har i hvet fald fået supersonic pregnancy smell sense)

Yep, graviditet gør at jeg kan lugte en bøtte culture musli i en skraldespand i den anden ende af kontoret på 30 meters afstand.  …og alle mulige andre lugte (så som dårlig ånde, mandesved, parfume, alt hvad der er ved at blive dårligt i køleskabet, kantinens frokostmenu på arbejde mv.) Jeg HADER lugten af cultura (m.m.). Hvorfor har min næse har fået superevner mens resten af min krop nærmest ikke kan fungere på grund af graviditet? 

 

Træthed 

Apropos en krop der ikke kan fungere, så er middagslur er ikke bare rart, det er nødvendigt lige nu. Sidste gang lå dette punkt af min graviditet midt i juleferien. Og det var altså bare noget nemmere at spise og sove hele tiden i juleferien. …Og når man ikke har et barn i forvejen, som kræver tid og energi og skal hentes fra vuggestue og leges med og hygges om. Undskyld Minimøf, undskyld arbejde, tid og overskud er bare ikke noget jeg har særlig meget af lige nu. 

 

Kaffe

Jeg kan heller ikke drikke kaffe denne gang. Sidst var jeg utrolig glad for at finde ud af, at man gerne må drikke kaffe (i begrænsede mængder) under graviditet. Og jeg NYDER min første kop morgenkaffe. Men men men, jeg får så uendeligt meget kvalme af det denne gang i flere timer efterfølgende, så det er ikke det værd lige nu. Nøj hvor jeg savner min morgenkaffe!

 

Forpustet/stakåndethed 

Derudover er jeg konstant forpustet/stakåndet. Jeg kan huske det fra sidst, men denne gang var jeg stakåndet allerede inden testen havde vist to steger! Jeg er forpustet når jeg ligger på sofaen. Ekstra meget når jeg rejser mig. Og helt vildt meget når jeg forsøger at lege en af de lidt vildere lege med minimøf, hvor jeg skal løfte hende eller bevæge hele kroppen. Jeg er imponeret over at jeg ikke er drattet omkuld med fuld åndedrætsstop på en løbetur endnu! 

Ømme bryster 

Okay, denne her havde jeg rent faktisk ikke glemt. Men jeg har enten glemt hvor tidligt i graviditet det kommer, eller også er det kommet tidligere denne gang. Det er i hvert fald helt sikkert mere denne gang. Så frem med ammeBH’erne med turbostøtte og tripple sportsBH til al aktivitet! Og så vågner jeg i øvrigt om natten når jeg skal vende mig, og er nødt til at flytte de ømme damer over i den nye stilling. 

 

Hormoner

Det her var ikke noget der fyldte under min første graviditet. Derfor er jeg blevet overrasket over, hvor markant det er nu. Jeg tuder over film, jeg har alle mulige tanker/ frygt for at der er noget i vejen med barnet, som jeg allerede nu (meget irrationelt) er bange for at miste. Jeg kan ikke rumme at være tæt på min mand, og jeg kan slet ikke have at han rør ved mig (ikke kun seksuelt, men alle mulige berøringer som som at holde i hånd, kramme osv.). ja okay, de mega ømme bryster hjælper heller ikke ligefrem på lysten til at blive rørt ved. Undskyld søde dejlige husbond – der skal nok blive overskud på kæreste-kontoen igen lidt senere i forløbet! 

 

Cravings

Sidste gang havde jeg næste ingen. Og dog! Jeg spiste rigtig mange cherrytomater og friske jordbær især sidst i min graviditet. Men come on, der er vist aldrig nogen der har ligget i fosterstilling og tudet over at de har spise en hel bøtte cherrytomater! Historien er liiidt en anden denne gang. Jeg har lyst til chips og mcD pommes og chili cheesetops. Oveni det at maven bare buler hurtigere anden gang, så føler jeg mig altså fed! Jeg er i uge 9 og har allerede nu fundet kassen med graviditetstøj frem fra loftet. 

 

Oooog, apropos vægten

Vægten – eller udseende på maven måske nok nærmere – er helt vild denne gang. Indrømmet, jeg startede ud i en lidt mindre perfekt form denne gang. Sidst jeg blev gravid var jeg i perfekt form. Så der kunne ryge lidt mere på før man rigtigt så det. Og det ses bare mindre første graviditet!

 

Uge 10 mave – anden graviditet

 

Denne gang er de praktiske forhold (meget) anderledes. Jeg har et hus og en have, der også skal passes frem for en lejlighed. Og et barn i forvejen, som skal have tid og opmærksomhed. Og jeg kører på arbejde frem for at cykle. Så denne gang er jeg lidt mindre slank i udgangspunktet. Men jeg er stadig en flot slank kvinde. Eller, jeg var. Så blev jeg gravid og min krop har sagt “PUF” og jeg har taget 5 kg på rent udseendesmæasigt i løbet af de først meget få uger af min nuværende graviditet! Jeg har måttet finde kassen med tykke-tøj frem fra loftet allerede før 10 uger! Sidste gang købte jeg først graviditetstøj da jeg var ca 17 uger henne. Hvad f**** er det lige der sker?! (der er selvfølgelig en fysisk forklaring på det som lægen så fint fortæller en, når man kommenterer på det, men det var ikke lige min pointe her).

 

Kvalme 

Morgenkvalme er den største kollektive løgn i hele historien om graviditet.  Det har intet med morgen at gøre! Bare kvalme. Hele dagen. Nøj hvor har jeg meget kvalme den her gang! Og især når jeg bliver en lille smule sulten. Så lægens råd er at småspise. Og jeg spiser, hele tiden og altid. Hvilket selvfølgelig heller ikke hjælper på mavens omfang….! I det mindste kaster jeg ikke op.

 

Jeg glæder mig til baby! Men lige nu glæder jeg mig altså allermest til at det her første trimester er overstået og jeg (forhåbentligt!) får det bedre igen. 

 

Hvis du vil følge med, så giv mig et like på min facebook side hvor jeg poster nyt ting fra bloggen 😊