Farvel til 1. pladsen

Sidste år ved denne tid var jeg på 1. pladsen hos min kæreste. Han lod mig aldrig glemme, hvor vigtig jeg var for ham og hvor højt han elskede mig. Nu har en anden pige indtaget 1. pladsen…
Jeg glemmer aldrig det sekund hvor det gik op for mig, at min kæreste havde forelsket sig dybt og inderligt i en anden pige. Jeg var lige ved siden af ham og han havde det lykkeligste udtryk i ansigtet. Det var kærlighed ved første blik. Eller – egentlig elskede han hende jo faktisk, allerede inden han mødte hende. De to havde et helt særligt bånd som ingen i verden kan hamle op med. Ikke engang jeg.
Indtil det øjeblik han holdte hende i sine arme første gang, havde livet været noget lettere for ham. Det var okay at være en drengerøv, lidt egoistisk ind i mellem, og spontan når man havde lyst. I samme sekund som han så ind i hendes øjne, ændrede hele hans verden sig. Han blev enormt voksen, verden var blevet et sted hvor man hele tiden skulle være lidt på vagt og hvor hans nyeste kærlighed skulle beskyttes mod alt, som ikke lå inde i den lille boble, han havde skabt omkring hende. Min meget maskuline, håndværkerkæreste med tatoveringer og fuldskæg, var blevet en mand som udviste så meget ømhed og følsomhed, at jeg helt fik tårer i øjnene af at overvære det. Og hver gang jeg kiggede på min kæreste med hans nyeste kærlighed, mærkede jeg bare mit hjerte svulme over.
Lige siden han første gang holdt vores lille datter i sine arme, er jeg bare blevet mere og mere forelsket i ham. Og ja, det kan da godt være at hun har indtaget 1. pladsen, men det er okay. Hun er et lille spejlbillede af sin far, den gladeste og mest nuttede baby – så jeg kan jo godt forstå ham.
Jeg er så heldig og privilegeret at være mor til 3 fantastiske børn. Hvert barn er kommet med hver sin pose kærlighed, hver sin personlighed og hvert sit temperament. Og uanset hvor meget min kæreste elsker sine to Bonusbørn, så er der selvfølgelig ikke noget som at holde sit helt eget barn i armene. Så det er okay for mig at være blevet degraderet til 2. pladsen.

Den kommende weekend skal vi for første gang på kærestetur en hel dag. Bare os to. Og så må jeg jo lige sørge for at minde ham om hvor godt det også var at være kærester – dengang jeg stadig var på 1. pladsen.