Close
Dør drengebørn oftere?
facebook pinterest twitter

Dør drengebørn oftere?

Avatar
mummylove 11 november 2017, 12:54

IMG_6608

I mødregruppe fornylig var der én, der nævnte, at selvom der bliver født flest drenge, så er forskellen blevet udlignet, når de fylder 18 år.
Få dage senere hører jeg at en bekendt er død, 33 år gammel. Jeg kendte ham ikke personligt, men han har gået i byen flere steder, hvor jeg har arbejdet.
Typen hvor hvis vi mødte hinanden på gaden i lokalområdet, ville vi ikke hilse, for vi kendte ikke hinanden personligt, men hvis vi passerede hinanden inde i byen (kbh), ville vi, for der er en samhørighed af at komme samme sted fra. Giver det mening?!

Nå, men det satte altså nogle ubehagelige tanker igang. Især som mor til en dreng. Jeg er i forvejen fyldt med katastrofetanker om, hvad der kan gå galt. (Mere om det en anden gang) Jeg behøvede ikke vide, at statistikken også er imod mig 🙁

Jeg lavede så en optælling over, hvor mange jeg “kendte”, der var døde i en alt for ung alder. Faktisk med ham på 33 som den ældste. Jeg nåede op på 12. Det er som sagt ikke 12 venner, jeg har mistet, men 5 som jeg eksempelvis vidste hvem var fra lokalområdet, så er der 2 børn af nogle venner af familien, en gammel klassekammerat, en barndomsveninde og 2 tidligere kollegaer.
Deres død spænder fra kræft, til selvmord og helt op til 4 af dem skyldes trafikulykker.
Men 12 for tidlige dødsfald. 12 mennesker hvis liv sluttede alt, alt for tidligt. 11 af de 12 er af hankøn. Det synes jeg sgu er skræmmende.

Der er ingen pointe med dette indlæg. Overhovedet. Blev bare ked af det, og havde brug for at komme ud med det.
Pas godt på jer selv og på hinanden <3