Close
Leos 1 års fødselsdag
facebook pinterest twitter

Leos 1 års fødselsdag

Avatar
mummylove 26 januar 2018, 11:53

IMG_6878

For ikke så mange dage siden, rundede vi endnu en milepæl herhjemme. Leos 1 års fødselsdag.
Det er sjovt, hvordan man på én gang synes, at det første år går vanvittig stærkt og samtidig føles det som om, han altid har været her <3

I og med han ikke er så gammel, er det jo stadig begrænset, hvor mange  timer han kan være på ad gangen, så vi inviterede til boller og lagkage en søndag kl. 12.
Normalt laver jeg 3-retters, når vi holder fødselsdage, så jeg følte lidt, jeg skulle gøre noget ekstra ud af lagkagerne. Lidt fjollet for jeg er bare ikke skide skarp i et køkken, men jeg prøver. Og som regel er der ingen mellemvej. Enten er jeg en bragende succes eller total fiasko.. Til Leos fødselsdag var jeg begge dele.

Jeg havde dagen i forvejen lavet lagkagerne; der var en flødeostlagkage med lime og en med kiksebund, chokolade- og hindbærmousse. Begge disse blev flotte og velsmagende. Så langt – så godt …
Jeg havde også lavet bolledejen dagen i forvejen, som skulle stå i køleskabet natten over og så bare smides på nogle bageplader og i ovnen, når gæsterne var ankommet.
Vi tog dejen ud af køleskabet halv tolv og opdager den var semi flydende og så bare sådan generelt lidt mærkelig ud. Jeg er straks klar til at køre op i Meny og tømme deres bager for teboller, men min mand går i gang med at udspørge mig om, hvad der kan være gået galt, for måske kan vi jo nå at redde det.
På det her tidspunkt er jeg på grådens rand, for ville jo så gerne, at det hele bare skulle være perfekt på Leos første fødselsdag, så jeg prøver på bedste udramatiske non-drama-queen-agtige vis (det lykkedes ikke så godt) at fortælle ham, at jeg ikke gider finde fejlen, og der kommer gæster om en halv time, så nu vil jeg bare gerne op og købe nogle boller.
Jeg tror, han syntes, jeg var en lille smule hysterisk, men jeg fik da lov at køre derefter 🙂

Så bollerne på bordet så yderst perfekte og lækre ud, så fuck det at jeg ikke selv havde lavet dem. De smagte godt 🙂
Traditionen tro til 1 års fødselsdage fik Leo sin egen lækre lagkage at spise af. Da kagen begyndte at blive kastet bagover på væg og vindue, var han færdig med at spise 🙂
Inden han skulle have kagen, sang vi fødselsdagssang. Der blev jeg sgu alligevel rørt. Havde ham i armene, da vi startede med at synge, men måtte sætte ham ned i stolen, så folk ikke også kiggede på mig, for synes alligevel det var lidt pinligt at græde over en fødselsdagssang.
Men sådan er det. Jeg græd ikke på 3. dagen, som alle snakker om, men græder sgu næsten dagligt. Hold op, hvor er jeg blevet følsom, efter han er blevet født. Jeg græder til Beverly Hills???!!!!
Nå, det var lige et sidespor 🙂
Jeg havde faktisk troet, jeg ville synes, det var sjovere med den lagkage, men er jo vant til at se ham have mad alle steder, så underholdningen var vist mest for gæsternes skyld. Men de hyggede sig i hvert fald også. Det var jo et rent paparrazzi moment med telefoner over det hele, der tog billeder og optog videoer.

Han fik en masse dejlige gaver, selvom han ikke rigtig forstår det, og papiret stadig er det absolut sjoveste.
Vi havde været en tur i IKEA og købe et legekøkken. De har et både hos dagplejen og i legestuen, og han elsker det.
Så nu har han fået sit eget lille køkken ude i vores køkken, og forhåbentlig holder han sig så lidt væk fra vores skabe (tænkte moren naivt …).

På hans rigtige fødselsdag havde dagplejen fri, så vi hyggede rigtig herhjemme, var lige et smut forbi min mors arbejde og spise frokost, og så var vi ude og spise om aftenen.

Så Leo er nu 1 år (store dreng), og er blevet fejret godt og grundigt.
Hold kæft, hvor jeg elsker den lille bandit <3