Hun er lidt lille..?!

2592 gram, født til termin. Eller, 5 dage før, fordi lægerne besluttede, at hun skulle ud i den virkelige verden og få noget næring. Jeg blev scannet jævnligt fra 28. graviditetsuge og frem til fødslen, fordi jordemoderen opdagede, at hun var mindre end gennemsnittet. Ca 20 % mindre. Det var egentlig okay, så længe hun fulgte sin egen kurve, men det gjorde hun ikke til sidst.

Hun var/er ikke lille på grund af sygdom eller en ikke fungerende moderkage, men fordi at det er lige præcis sådan hun skal være. Genetisk minder hun meget om os, så det er ikke så underligt at hun er som hun er. Det ville man selvfølgelig ikke bare antage under graviditeten, da der i princippet godt kunne være noget galt. Derfor er vi glade for at de holdte øje med hende.

De første 8 uger af hendes liv så du ud til, at hun ville tage revanche og blive en rigtig lille basse med ‘elastikker’ over hele kroppen. Jeg ammede efter hendes behov og sult, og hun tog 250-300 gram på om ugen(!!!). Da hun blev 2 måneder og fik urinvejsinfektion gik det ned af bakke med hendes vægt, og hun var og er blevet en småtspisende pige. Heldigvis trives hun – hun udvikler sig som hun skal og er en glad pige.

Det ‘sjove’ ved det er, at folk ude i byen (stadig) udbryder ‘nej en lille én, hun er godt nok meget ny hva’ og kigger på mig som om jeg er helt galt på den, når jeg trækker på det og fortæller at hun er 8 måneder. Det er selvfølgelig for tidligt at tage sorgerne på forskud og frygte, at hun skal høre for hendes størrelse når hun bliver ældre. Jeg ser det heller ikke som kritik, at folk siger at hun er lille, for der er jo intet ondt bag det, og ofte supplerer de med at hun er yndig, har smukke øjne osv. Det er mere i forhold til al den fokus der er på kroppe og idealer, der gør at jeg ikke håber hun skulle komme til at føle sig forkert, hvis hun på sigt fortsætter med at være en ‘lille én’. Hun er jo lige præcis som hun skal være, ligesom at alle andre babyer er lige præcis som de skal være.

Billede 30-05-2017 10.22.59