Close
Vikler – mit favorit babygrej!
facebook pinterest twitter

Vikler – mit favorit babygrej!

Avatar
nusommor 18 oktober 2017, 18:18
IMG_9272

Nærvær hos både far og mor. Her er Noria-Philina i strækviklen.

Vi må bare eje en vikle

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville have mulighed for at kunne have min datter tæt på mig, og samtidig have armene frie. Jeg er nemlig (desværre) super dårlig til at sidde ned og slappe af, se serier osv. Jeg slapper af ved at lave mad, gå ture eller tøffe lidt rundt i hjemmet og ordne praktiske ting. Der var derfor ingen tvivl om, at vi skulle anskaffe os en vikle, og valget faldt på en økologisk strækvikle.

Jeg troede aldrig jeg ville lære at binde den vikle!

3 dage efter vores datters ankomst, begyndte Daniel og jeg at sætte os ind i det der vikleshow. Vi så den samme video igen og igen, og langt om længe fandt vi ud af at binde den rigtigt. Vi satte Noria-Philina i viklen da hun var 5 dage gammel, men det fungerede ikke. Hun var åbenbart sulten og kunne ikke finde ro. Vi tænkte lidt at viklen nok var et fejlkøb og at den ikke ville blive brugt alligevel.

Dagen efter gav vi det endnu et forsøg. Hun havde lige spist, så nu kunne sulten da ikke være en forhindring. Vi fik hende sat i, og der gik ikke 2 sekunder før hun faldt i søvn, og først 3 timer senere vågnede hun og blev taget op igen. Det fedeste var, at hun var SÅ rolig da hun sov i den. Som jeg har skrevet i blogindlægget om samsovning (læs her), ville hun kun sove i vores arme. Det var derfor ret befriende, at viklen så ud til at blive et hit. På den måde kunne vi også give hende mange timers hud mod hud dagligt, uden at være ‘strandet’ i sengen. Vi brugte viklen hver dag, og ofte to gange om dagen.

Fra strækvikle til fastvikle

Vi har netop anskaffet os en fastvikle. Nu hvor hun er blevet stærkere, selv holder sit hoved, og ikke altid har lyst til at sove når hun sidder i viklen, virker den til at være bedre for både hende og os. Den tynger ikke lige så meget, og så er det fedt at hun kan sidde på ryggen også. Dog sidder hun oftest foran med hendes mave mod min mave, men hun er mere ‘fri’ end når hun sidder i strækviklen.

Introducer viklen tidligt

Hvis du gerne vil bære dit barn i en vikle, er mit bedste råd at sætte baby i den tidligt. Desuden er det smart at have øvet sig på at binde den flere gange, inden man sætter sit barn i, så man undgår forvirring og stress – det har det jo med at smitte af på sit barn. Ikke mindst er det også værd at overveje hvor meget eller hvor lidt tøj man skal have på, det kan gå hen at blive ret varmt, og især baby skal man jo være opmærksom på. Sidst men ikke mindst, kan man ligeså godt få glæde af det nærvær man får ved at bruge en vikle, hurtigst muligt. Det er alle pengene, tiden og anstrengelserne værd!

IMG_9266 2

Noria-Philina i fastvikle, 5 måneder gammel. Vi har den altid med på tur.

[instagram-feed]