Close
1 år uden shampoo! 
facebook pinterest twitter

1 år uden shampoo! 

Avatar
plantemama 6 november 2017, 16:58

Et helt år er gået siden jeg startede mit projekt med ikke at bruge shampoo. Og det er tid til at gøre lidt status over hvordan det er gået. Men først: hvorfor valgte jeg dog at droppe shampoo’en?

Jeg er stor fortaler for at stille spørgsmålstegn ved ting. Og så er jeg stor fan af at passe på miljøet og ikke mindst at prøve at leve bare smule mere minimalistisk. Jeg havde længe eksperimenteret med at lave mine egne plejeprodukter, inkl. shampoo og havde været vældig tilfreds med det. Men så tænkte jeg, hvorfor ikke gå skridtet længere? Hvorfor ikke se hvad der sker når håret ikke bliver udsat for noget (måske?) lidt unaturligt? Vil håret blive selvrensende? Eller vil jeg komme til at ligne en hjemløs inden for få dage? (Ca. 4 gange har jeg brugt noget der hedder Rasul, som er Marrokansk ler man kan bruge på krop eller håret).

Hurtigt opdagede jeg at mit hår havde det ganske udemærket med ikke at få tilført shampoo flere gange om ugen. Det blev godt nok lidt fedtet og mere rodet at se på. Men på en ret cool måde synes jeg selv, haha. Faktisk gik det så godt med ikke at bruge shampoo at jeg slet ikke tænkte særligt meget over mit projekt i løbet af året der er gået. Det er overraskende nemt at vænne sig til ikke at bruge tid på at vaske håret med shampoo, men blot skylle det med varmt vand i badet.

Jeg har været mega glad for mit projekt. Jeg havde faktisk slet ingen planer om at vende tilbage til nogen former for shampoo, hverken den man køber eller min hjemmelavet. MEN så syntes jeg alligevel at jeg ville opleve følelsen af nyvasket hår igen. Bare fordi. Så jeg har altså “fejret” årsdagen med en omgang shampoo-hårvask. Jeg valgte igår at købe en øko shampoo fra Urtekram og den var helt fin synes jeg, den duftede meget. Det er helt mærkeligt at mærke mit nyvasket hår igen, men på en god måde. Jeg ved endnu ikke om jeg vil bruge mere at den nye shampoo eller ej. Men indtil videre holder jeg mig til denne ene gang og så “vender jeg tilbage” til livet uden shampoo i hvert fald noget tid.

Tak fordi du læste med og måske er du også frisk på at prøve en periode uden shampoo? 🙂