Close
Jeg bruger ikke deodorant!
facebook pinterest twitter

Jeg bruger ikke deodorant!

Avatar
plantemama 23 november 2017, 17:31

I 1,5 år har jeg ikke brugt deo. Det startede med at jeg i en lang årrække havde brugt købedeodoranter som var svanemærkede, men så fandt jeg ud af at også de deodoranter ikke var helt så gode for kroppen som jeg gik og troede. For selvom de var svane- og astmaallergimærkede så indeholdte de alle aluminium. Og det er noget som kroppen optager igennem sine porer. Flere steder har jeg læst at det er i så små mængder at det ikke skulle være skadeligt. Men da det også findes andre steder end i min deo så eksponeres jeg derfor for større mængder end bare den ene deodorant. Og det var jeg ikke interesseret i længere. Så jeg droppede min købe-deo og begyndte at lave min egen deo. Den består af kokosolie(øko) blandet med natron og lavendelolie (øko). Den har jeg brugt i 1,5 år og er blevet rigtig glad for den. Nogle gange den sidste månedstid har jeg en gang i mellem brugt en crystal-deo. De fås også med forskellig duft.

Vi bliver påvirket af Kemiske stoffer alle vegne fra i dag. Fra vores fødevare, tøj, luften, plejeprodukter osv.

Det kan godt være at myndighederne ofte er ude og sige at de enkelte stoffer ikke er skadelige i de små mængder de findes i i f.eks en deo. MEN der er jo aldrig kun ET stof i de produkter vi bruger. Men rigtige mange forskellig stoffer. Desværre. Og derfor er mængden meget større end måske hvad godt er for vores sundhed.

Jeg har valgt at droppe min deo og det føles rigtig godt for mig. Jeg lugter næsten aldrig af sved og i stedet for at lukke mine porer under armene (med aluminium) så får min krop nu lov til at komme af med den overskydende varme når den har behov for det.

Tak fordi du læste med 🙂