Close
SKAL dit barn lære at sove alene?
facebook pinterest twitter

SKAL dit barn lære at sove alene?

Avatar
plantemama 18 december 2017, 19:56

Kan man forkæle sit barn med nærvær, kys, kram og kropskontakt? Kan det gå hen og blive for meget? Hvad kan det mon gøre af dårlige ting hvis dit barn får for meget kram og tæthed med dig? Kan det overhovedet blive for meget?

Jeg har tænkt meget over netop dette spørgsmål. For siden jeg fik min dejlige søn har han hængt på armen af mig. Han har næsten kun villet sove hvis det var på mig og helst hvis jeg samtidig vuggede ham konstant. Det var hyggeligt i starten, men på et tidspunkt blev det også hårdt, fordi at jeg så ikke kunne få en lur imens han sov. Der er sikkert mange løsninger på denne udfordring. Men en af dem som sundhedsplejersken kom med var at han skulle lære at sove for sig selv inde i hans seng.

Det lød i teorien godt i mine ører. For det betød jo at jeg selv kunne få hvilet eller måske bare få noget frokost, ordnet vasketøj eller andet. Så det prøvede jeg at lærer ham i nogle uger. Nogle gange lykkedes det og andre gange knapt så godt. Men al begyndelse er jo svær, som man siger.

Men så var det at jeg kom til at tænke på om hans behov for at være tæt med mig var noget jeg skulle tage alvorligt. Om det mon ikke var vigtigt at jeg netop var ved ham nu hvor han så tydeligt helst ville sove på sin mor?

For hvorfor er det at det er så vigtigt for mange at deres babyer kommer til at sove for sig selv? Er det for deres skyld eller de voksnes?

For ja det kunne da være meget rart med hænderne frie en gang i mellem. Men det kommer måske helt af sig selv når han bliver større? Måske er det bare en periode? Måske skal jeg/vi ikke have så travlt med at adskille os fra de små? Måske skal jeg/vi ikke have så travlt med at få de små størrelser til at sove/være uden os? For måske græder de når vi lægger dem fra os (ned i deres seng) fordi de stadig har brug for os og vores fysiske tilstedeværelse?

Eller er det her blot et udtryk for en nybagt mors naive tankesæt? Ender jeg med at have en søn som aldrig vil sove uden sin mor, hvis ikke jeg (tvinger?/motivere?) hjælper ham til at gøre det nu? (Han er 12 uger nu).

Tak fordi du læste med 🙂