Close
Stadig gravid – Tiden efter termin
facebook pinterest twitter

Stadig gravid – Tiden efter termin

Avatar
plantemama 23 oktober 2017, 09:12

fullsizeoutput_1

Når du læser denne blog har jeg lige født mit første barn. Men da jeg skrev dette indlæg var jeg lige præcis gået en uge over termin.

Jeg har prøvet alt. Eller måske ikke alt, men det meste. Jeg har drukket spandevis af hindbærblad-te, gået til gravidyoga, fået akupunktur og massage, gået ture, lavet fødselsforberedende yoga hver aften derhjemme flere måneder op til termin. Jeg har visualiseret at baby bliver født, spist stærk mad, lavet akupressur på mig selv OG fået min kæreste til det.

Jeg har været aktiv, inaktiv og noget indimellem. Og der er ikke sket en rygende fis. Der har endnu ikke været tegn på at noget som helst er ved at ske. Og nu sidder jeg her og kigger næsten modløst ud i luften.

Flere har foreslået mig at gå en masse på trapper og at drikke amerikansk olie (lidt diarré skulle efter sigende sætte skub i tingene), men der er jeg ikke nået til (endnu). Skulle jeg blive desperat (hvis jeg ikke allerede er det) så kunne jeg sikkert godt finde på det med olien.

Men tanken om at løbe til og fra toilettet en hel dag og måske kun ende ud med at være dehydreret, udmattet og intet tegn på fødsel holder mig helt klart tilbage.

Det lyder måske helt mærkeligt, men da jeg for en uge siden ramte terminsdagen blev jeg en smule deprimeret. Ikke fordi det ikke var fedt at være gået hele perioden ud (især da jeg på et tidspunkt halvvejs frygtede at føde for tidligt, og det helt uden grund), men fordi der ikke skete noget som helst.

Jeg havde fået min graviditetsmail fra ”min-mave.dk” og der stod at nu var 100% af perioden gået og jeg var nu de berømte og længe ventede 40 +0. MEN ingen baby… Og det var altså en realitet jeg lige skulle sluge. Det er helt ulogisk at forvente baby lige på minuttet på terminsdagen, det er jeg godt klar over. Men det var nu engang sådan jeg havde det.

At have gået så længe og ventet på netop denne dag. Og så var der intet tegn på at baby var på vej. Dagen efter kan jeg huske følelsen af: ”Nå, det var så den graviditet. Nu skal jeg se sådan her ud for evigt, bare uden en baby i armene.” Det var den mærkeligste og mest tomme følelse.

I dagene efter termin, blev jeg nødt til at fylde min kalender med aftaler, da jeg jo ikke havde nogen for: ”Jeg skulle jo sidde med baby på nuværende tidspunkt!”.

Nu er der gået en uge og der er stadig ingen tegn på at baby er på vej. Jeg skifter mellem at være fuld af tillid og forventningsglæde og til at miste modet fuldstændig og næsten ikke tro på at baby nogensinde kommer. Pyha det er noget af en følelsesmæssig rutsjetur.

Jeg prøver at have tillid til at baby kommer når baby er klar til at komme. Og det lykkes også enkelte minutter om dagen, men der er godt nok også minutter (læs: timer) hvor jeg helt tvivler på at baby når at komme inden jul (om tre måneder).

Glæder mig til at dele mit næste blogindlæg med dig! For næste gang satser jeg stærkt på at det bliver med baby i armene.

Tak fordi du læste med 🙂