Close
Sut er forbudt!
facebook pinterest twitter

Sut er forbudt!

Avatar
plantemama 6 december 2017, 13:41

Jeg er et idealistisk menneske. Jeg har mange idéer om hvordan jeg ønsker at leve mit liv, hvordan mit barn skal opdrages osv. Bl.a  er jeg og min kæreste begge veganere og derfor er vores søn selvfølgelig også veganer.

Og for mig er det vigtigt at være tæt med min søn, at han aldrig vil skulle græde sig selv i søvn eller passes af andre mennesker før jeg ved at han er klar nok (og stor nok) til det. Og det med pasningen haster på ingen måde. Og så prøver jeg også at blive god til at vikle ham.

Når man som mig har mange idealer og holdninger til hvordan jeg ønsker at behandle/opdrage mit barn kræver det også noget overskud. Og overskud er der ikke ligefrem tonsvis af hele tiden. Jeg har derfor måtte sande at det med ikke at ønske at vores søn skulle bruge sut ikke er så stort et ønske længere. For i stedet for at bruge sut bruger han min lillefinger. Og det er mega dejligt og hyggeligt.. lige indtil jeg har brug for min finger igen. Det gør det bare super svært at lægge ham fra mig når han sover. For så vågner han med det samme. Det gør det svært at putte ham og selv skulle sove, når jeg ligger med armen i en kikset stilling for at kunne give ham min lillefinger.
Derfor ville det nu være rart hvis han havde villet tage en sut. Det er godt nok imod mine idealer, men jeg må sande at virkeligheden er at jeg har brug for 5 minutter til mig selv (imens han sover) og at det ville være dejligt hvis han havde det godt med en sut og dermed kunne hygge sig med den uden at jeg skulle være klods op af ham hele tiden. Dermed ikke sagt at jeg ville bruge sutten til at være langt væk fra ham. Jeg ønsker stadig at være tæt. Bare ikke så tæt konstant. Nogle gange ville jeg bare gerne tage en lur selv ved siden af ham uden at ligge med armen i ubehagelige stillinger eller lige ordne nogle ting i hjemmet imens han lå og hyggede sig med sit legetøj og en sut.

Jeg ved ikke om løbet er kørt med sutten. Om han nogensinde vil tage den. Men jeg ved at virkeligheden (og trætheden der følger med en ny baby) ikke altid hænger super godt sammen med de (ellers super gode) idealer.

Tak fordi du læste med 🙂