Close
Lille spejl på væggen der
facebook pinterest twitter

Lille spejl på væggen der

Avatar
prettywomenmortilmy 2 marts 2016, 10:03
  1. KRen hud

Inden du kaster dig hovedkulds ud i mine opskrifter, er det bedste du kan gøre for dig selv og din krop, er at tage et ordentligt kig på din ansigtshud i spejlet. Helst i godt dagslys og selvfølgelig uden make-up, så alle detaljerne i din hud kommer frem.

Din ansigtshud er ”talsmand” for hele din krop og det er derfor vigtigt at kunne tyde dine specifikke hudproblemer, så du hurtigere kan komme i gang med de opskrifter, der vil gavne og rette op på lige netop dit hudproblem.

Nedenfor kan du læse omkring ansigtets forskellige opdelinger og hvad der hjælper for at hjælpe lige præcis den del af din krop.

Inden du lægger ansigtsmaskerne, er det især en rigtig god ide først at åbne hudens porrer med et af de beskrevne dampbade, eller en varm vaskeklud, hvis du ikke har så meget tid/tålmodighed.

En Dermarulle er også effektiv de dage, hvor du har lidt tid, da den hurtigt prikker små huller i huden og gør den ekstra modtagelig.

Sørg altid for at afslutte hver behandling, med en god creme der passer til årstiden og din hudtype.

 

Vigtigt!

Brug ALDRIG en isterning direkte på huden, da det kan give forfrysninger og andre skader. Pak i stedet isterningen ind i et rent klæde og dup den på ansigtet.

Fjern aldrig hudorme med neglene, da der kan sidde baktier også selvom du har vasket hænder først.

Tryk i stedet urenhederne ud med vatpinde eller to stykker toiletpapir som du folder om dine pegefingre – papiret vil opsuge urenheden sterilt og opsuge evt. overflødig fedtstof i huden.

Brug altid rene vaskeklude til hals og ansigt. Sørg også for at skifte badehåndklæder og hovedpudebetræk en eller flere gange om ugen, da der kan sidde gamle hudceller og snavs.

Rengør din make-up pensler dagligt med en mild parfumefri shampo og lig dem til at tørre på en ren vaskeklud. Pensler der ikke bliver rengjort er fulde af snavs og baktier, som påføres din hud hver gang du ligger ny make-up. Stil aldrig dine pensler til at tørre, da limen der holder på penselhårene ikke kan tåle vand og derfor langsomt opløses og ødelægger penslen.

Overdriv aldrig med dermarulle og peeling, da huden har brug for tid og ro til at forny sig selv. Du kan istedet nøjes med at bruge de behandlinger 1-2 gange om ugen og luft huden uden male-up, så tit du kan ind imellem. 

 

Tør hud

 

Tør hud

Årsag: Dehydrering. Du mangler væske og fedtstof.

Løsning: Drik 1-2 liter vand hver dag og suppler med juicer og smoothies flere gange i løbet af ugen.

Derudover skal du sørge for at få flere fedtstoffer igennem maden, fx ved at spise nødder, avocado og olivenolie, der med fordel kan blandes i dine juicer og smothies. Det vil gøre huden blødere og mere modtagelig for dine ansigtsbehandlinger.

Urenheder ved næsefløjen

Årsag: Problemer med fordøjelsen, fordi tyktarmen har svært ved at få renset ordentligt ud.

Løsning: Du skal fokuserer på, at få udrenset din krop i dybden og være obs. på din kost. Det betyder at du skal prøve at undgå sukker og hvidt brød i 28 dage. Spis til gengæld svesker, rå ananas, og ingefær der virker udrensende. Drik rigeligt med vand, grøn te, hvid te og spis også rå grøntsager, fisk og kylling, der alt sammen passerer hurtigt gennem tarmen.

Bumser/hudorme på hagen og kæben

Årsag: Ballade i hormonsystemet.

Det kan skyldes, at menstruationen er på vej eller i gang. Det kan også være ubalance mellem de kvindelige og de mandlige hormoner. For meget testosteron producerer talg og urenheder i huden.

Løsning: At få balance i hormonsystemet. Spis græskarkerner og granatæbler – både friske og som granatæblesaft eller -ekstrakt. Sørg også for at spise broccoli, da det effektivt hjælper kroppen af med ”brugte” hormoner.

Hver tålmodig. Først efter 28 dage burde du se positive resultater i din hud.

Bumser/hudorme på kinderne

Årsag: Stress og bekymringer.

Løsning: Som mor er det svært at undgå bekymringer og stress, men prøv så vidt muligt at få slappet af med nogle gode gåture med barnevognen eller en frisk løbetur på et par km., så din blodcirkulation kommer i gang.

Pas på med at overdrive hård fysisk aktivitet, hvis du lige har født eller ammer. Hvis du har overskud og fysisk klar til sex, er dette også et godt hjælpemiddel, da sex virker stressnedsættende og udvider blodkarrene i kroppen.

Drik godt med udrensende te som grøn te, brændenælde te og mælkebøtte te og ”beløn” dig selv så vidt du kan hver dag eller flere gange om ugen – undgå dog for meget slik og andre sukkerholdige fødevarer.

Bumser/hudorme i panden og omkring munden

Årsag: Din fordøjelse er på overarbejde.

Din krop har svært ved at udskille affaldsstofferne i din krop.

Løsning: Undgå sukker, hvidt brød og evt. komælk i fire uger, da det kan irritere en sensitiv tarm og derfor provokere din fordøjelse.

Hjælp din krop til en bedre regelmæssig fordøjelse ved at spise godt med svesker, mandler, grove grøntsager, fisk, kylling og drik rigeligt med væske i løbet af dagen.

Motion er også godt for fordøjelsen, så prøv så vidt muligt at motioner i løbet af dagen. Hvis du er gravid eller lige har født er et godt alternativ til motion, graviditetsyoga og graviditetspilates.

Hævede øjne/mørke rander under øjnene

Årsag: Dine nyrerer belastede pga. stress, for lidt protein i kosten, eller for lidt og for dårligt søvn.

Løsning: Prøv at gøre dine måltider så regelmæssige som muligt og prøv at gå tidligt i seng så tit du kan. Sørg for at drikke rigeligt, både vand og grøn te, teerne er vanddrivende og hjælper nyrerne med at skabe balance. Hvis sæsonen er til vandmelon, så spis evt. det som en snack flere gange i løbet af dagen.

Tørre læber

Årsag: Dehydrering eller eksem. Tørre læber kan også være et tegn på problemer med fordøjelsen

Løsning: Prøv at holde dig fra mælkeprodukter et par uger og drik i stedet vand og te/kaffe. Beskyt læberne med en god læbepomade med solfaktor i når du går ud og sørg for at peele læberne jævnligt, når de har en tendens til at sprække. Du kan herefter fugte læberne indefra ved at drikke mere væske og få mere olie – både på salater, men også gerne et par skefulde i en smoothie dagligt.

Manglende glød/trist hud

Årsag: Mangel på næringsstoffer, for lidt udendørsliv, rygning og dårlig blodcirkulation.

Løsning: Sørg for at give dit ansigt en ansigtpeeling 1-2 gange om ugen, så døde hudceller fjernes og den nye hud indenunder for lov til at ånde. Hvis du har mulighed for det, så læg også en æggehvidemaske et par gange om måneden, da den er rig på proteiner. Boost kroppen med juicer og smoothies og spis godt med æggeblommer, avokado og mandler som er rig på gode fedtstoffer og E-vitamin.

Kom ud i den friske luft hvis du bor nær skov eller strand og sørg for at trække vejret dybt ned i lungerne, mens du går så systemet bliver renset ud.

Store porer

Årsag: Makeup, forureningspartikler fra luften.

Løsning: Anvend en Green Glay maske/grønt ler maske og hjemmelavet jordbærmaskeflere gange om ugen så huden bliver renset udvendig. Afslut behandlingen med en isterning af alm. Vand eller af grøn te.

Styrk din hud indefra, ved at spise masser af rene fødevarer som grøntsager, frugt, fisk og kylling. Indtag også en masse af de sunde fedtstoffer fra avokado, olivenolie og nødder.