Close
Pruttesangen
facebook pinterest twitter

Pruttesangen

Avatar
roedhaarederedeligheder 9 oktober 2017, 09:00
Vores puslebord hvor "magien" sker.

Vores puslebord hvor “magien” sker.

Sidste oplæg var et ærligt og måske lidt tungt, og langt, oplæg om mit fravalg af amning. Bloggen skal dog ikke kun være et sted for alle de tunge følelser, men også for de glade øjeblikke, så sådan et får i indblik i i dag hvor jeg deler pruttesangen med jer.

Når Munken har ondt i maven, så synger jeg for ham – ofte mens jeg masserer hans mave. Han smiler altid stort, nogle gange griner han, og jeg er ikke i tvivl om, at han nyder det. Faktisk, så nyder han generelt bare når jeg synger for ham. Hvorfor aner jeg ikke, for jeg er på ingen måde en sanger der er værd at lytte til (det skulle da være som dem de gør grin med i de første afsnit af X-factor). Men nyder det, det gør han.

Ofte giver han sig til at ”synge med” – det vil sige at han ligger med en kæmpe grin, hænderne for munden, og så råber han. Det er hans nyeste påfund – at råbe. Alle lyde bliver råbt, uanset om de er glade, vrede, utilfredse, eller bare er der. Man er i hvert tilfælde ikke længere i tvivl om det, hvis Munken og jeg er på besøg.

Men tilbage til hans mavepine, for selvom massagen nogle gange hjælper, så kan der gå noget tid. I den tid prutter han gerne en masse. Og en masse er altså en del, for et andet kælenavn han har er ”kanon-kongen” og det er altså bare til hverdag – tænk jer så til mange prutter der sådan kan komme når han har fået masseret den ømme mave.

Nå, men sangen jeg synger for ham er, på bedste familie-sangs-vis baseret til melodien på ”Katinka, Katinka luk vinduet op” og uden videre kommer teksten her

Pruttesangen

Munken, Munken, luk vinduet op

Slip vindene fri lad dem flyve

De bobler og lugter og gærer i din krop

Ja mor lover ikke at lyve

Og mor er en smart en, hun holder af dig

Men munken de lugter så send dem på vej

Munken, Munken luk vinduet op

Slip vindene fri lad dem flyve.

 

Sangen har kun det ene vers – det skal jo være let at huske.

Jeg synes, at det lyder bedre med Munkens rigtige navn, men det er nok bare fordi det er sådan jeg normalt hører/synger den. Sangen kan selvfølgelig bruges til langt de fleste navne, og i skal da være mere end velkomne til at se, om ikke den også kan sætte gang i vindende hjemme hos jer. Herhjemme morer vi os i hvert tilfælde med at synge den mens vi (Munken) prutter.