Close
Dagplejestart 1,5 – sygdom og rådne prutter
facebook pinterest twitter

Dagplejestart 1,5 – sygdom og rådne prutter

Avatar
roedhaarederedeligheder 15 marts 2018, 09:37

Som mange forældre ved er den en ting der, desværre, går hånd i hånd med dagplejestart: sygdom.

Munken har været heldigere end andre, ikke desto mindre har vi været ramt. Først fik vi en omgang 3-dags-feber. Feberen var ganske rigtigt 3 dage, men der gik en uge i det hele før knopperne også forsvandt. Nu har vi fanget en omgang, ja, hvem ved hvad.

Munken har haft det fint om dagen, men så snart han får tilbudt sin aftensflaske kommer alt op igen. Først var det ”bare” det, nu har vi også nogle lidt for livlige bleer, og lidt for mange af dem. Så endnu engang er Munken hjemme. Munken virker frisk som en fisk, lige indtil han ”letter trykket”.


I går var det ved hver eneste prut, i dag er det sjældnere. De er på nogenlunde de normale tidspunkter, men ikke desto mindre er alt ikke som det plejer. Han har heller ikke nogen appetit, dvs., i hvert tilfælde ikke særligt meget af den, og som mor til en normalt meget madglad dreng begynder man jo at bekymre sig når han ikke engang vil tømme flaskerne.

Som skrevet ovenover kommer aftenflasken retur – kun den ene flaske, og det er ligegyldigt hvor meget af den han drikker. Nogle gange er flasken næsten tom, andre gange har han knapt fået den i munden. Jeg håber i mit stille sind at det ikke skyldes alt for slem omgang sygdom men at han ”bare” får spist mere end den lille mave i øjeblikket kan klare, men når han næsten intet spiser, ja så er det ikke ligefrem den teori der virker mest overbevisende.

Selvom det i princippet ikke betyder det store og bare er en del af dagplejestarten, så er det dog med rimelig dårlig timing, ikke for mig, men generelt. Påskedagene nærmer sig, og i slutningen af April har dagplejen ferie – hvilket hun jo selvfølgelig skal have lov til! Det betyder bare for os, at vi kan risikere enormt lange perioder hvor Munken ikke er i dagpleje.
Sygdom kommer aldrig belejligt, det er jeg godt klar over, men alligevel kunne man godt ønske sig at det havde bedre timing.
I det mindste kan jeg være glad for at det ”bare” er maven der driller, og så må jeg jo vaske lidt mere tøj, og være lidt hurtigere til at få trykket fra rumpen når han først giver sig til at skyde – så kan det være det ikke behøver at flygte op langs ryggen.