Et menneske blev født og jeg er i forandring?

mother-baby-love-background-1680x1050

Et lille nyt menneske er kommet til verdenen, det er så stor, eventyrligt og smukt som noget kan være. Sandsynligvis den største lykke du har oplevet i dit liv.

Kærligheden strømmer igennem dig, du er fyldt op med lykke og kærlighed til dette lille menneske, som du nu skal visen vejen gennem livet, de næste mange år.

Men det hele er ikke lyserødt, for dit liv er vendt på hoved. Du er træt. Al din tid til dig selv, er væk og din krop er i forandring.

Selv forholdet til din mand, som du elsker og har fået jeres ønske barn med, kommer måske på prøve. For vi kan ikke bare sætte vores parforhold på pause, vi bliver nødt til, hele tiden at passe og pleje det, for at det ikke skal visne.

 Hvad så med sexlysten?

Så imens du kaster al din kærlighed over på dette lille menneske, så glemmer du langsomt alt om erotik og seksualitet. Det er det sidste du har i tankerne. Måske er du endda en af de kvinder der har svoret, at du aldrig kommer til at miste din lyst til sex og så står du der alligevel lige pludselig. Ingen lyst, vil hellere sove, føler at al din energi er blevet suget ud af dig og at der ikke er mere tilbage at give af.

Men bare rolig, der er faktisk en forklaring på at du har det som du har det. Der er nemlig en helt naturlig grund til at alt dette sker lige efter du har født. Men det er dit ansvar at komme op på hesten igen når du er klar.

Det sker i din krop efter din fødsel?

Oxytocin:

The love hormon. Det hormon vi gerne vil have så meget af som overhoved muligt, fordi det får os til at føle os forelsket.

Når du ammer frigives der masser af Oxytocin, og din kærlighed strømmer ned og forbinder dig til dit barn. Alt er som det skal være.

Prolactin:

Hormonet der får os til at føle tilfredshed og glæde. Dette hormon er også det der bliver frigivet efter en orgasme, for at signalere at vi har fået nok. Jeg vil gerne sove nu. (Derfor siger man i Tantra at vi ikke skal få orgasme, for at undgå Prolactinen i at blive frigivet)

Efter din fødsel frigiver din krop Prolactin, det hjælper med at sætte mælkeproduktionen i gang. Men samtidig nedsætter det også din sexlyst.

Østrogen:

Det er dette hormon der er med til at du bliver våd under ophidselse når du har sex. Efter din fødsel vil du ofte have et fald af østrogen i din krop. Så hvis du bemærker at du er mindre våd end du plejer, så har du svaret her.

Thyroid:

Hjælper dig med at regulere dit humør, så du bliver glad og frisk. Efter en fødsel kan der også ske et fald her, så hvis du oplever humør svingninger kan synderen være her.

Så måske skal vi ikke have sex lige efter en fødsel, vores krop siger i hvert tilfælde noget andet. Men vi kan ikke lade det stå for altid, for vi skal tilbage på hesten igen. Især hvis vi ønsker at bevare vores seksuelle energi, lyst og parforhold.

Så for ikke at miste forbindelsen helt til din mand, så har jeg en super god øvelse i kan gøre sammen, indtil du er klar på sex igen. Hvis i laver disse øvelser vil det nemlig bevare energien og intimiteten imellem jer, og det er noget i begge ønsker.

Øvelse 1.

Når i går i seng sammen om aftenen, så brug 5 minutter på at mærke hinanden inden i skal sove. I kan ligge i ske hvis i vil og træk så vejret sammen. Det er ikke meningen at i skal andet end at trække vejret sammen. Har i lyst kan i sætte musik på, eller i kan falde i søvn sådan.

Øvelse 2.

Gå i bad sammen, også for at bevare intimiteten sammen. Igen handler det ikke om at i skal have sex, stimulere eller være ophidsede. I skal bare være sammen under bruseren og holde om hinanden.

Øvelse 3.

Lav date sammen, for at få talt med hinanden. Det er en stor forandring der sker for jer begge og hvis i skal bevare intimiteten imellem jer, er det vigtigt , at i får talt om de ting der rør sig i jer.

Kærlig hilsen

Katrine Berling.