Kærestetid er vigtigt!

Young beautiful couple sleepingKærestetid er vigtigt!

Her på det sidste, har jeg fået mange mails fra småbørns familier, som har et ønske om, at have mere intimt samvær, men ikke formår det. Det kan være pga. træthed, en vågen baby, eller manglende tid. Det er ofte noget af en udfordring, at få tid til hinanden, når man har en lille en.

Som Esther Perel skrev den anden dag i hendes nyhedsbrev:

“Do children extinguish the flame of desire, or is it the adults who fail to keep the spark alive?”

Et super godt spørgsmål, at stille sig selv – og så beslutte sig for, at det kommer ikke til at ske for mit parforhold. Så hvad skal jeg lige nu ændre på?

For der er ingen tvivl om, at som småbørns familie, så skal man være lidt kreativ for at holde gnisten i live. Men det er super vigtigt, at vi gør det.

Som altid anbefaler jeg:

Sæt intimitet og samvær i kalenderen.

De fleste ting vi gør i vores liv er skema lagte. Vi har to-do lister, kalendere og huskesedler over det hele. Men vi forventer, at erotikken skal komme spontant.

Det gør den desværre ikke altid – og slet ikke for begge partnere samtidigt. Der er altid en part, der har mere lyst end den anden.

Men det er ikke kun seksuelt samvær, som vi skal give plads til. Vi skal også finde plads til voksen tid. Der hvor vi kan snakke uforstyrret sammen. Tale om hvordan vi har det, hvad vi savner og længes efter, hvad vi er glade og taknemmelige over.

Når vi ikke får kommunikeret vores behov ud, så vokser de i os som irritationer. Det kommer måske ud som spydige bemærkninger, fordi vi aldrig får mulighed for at fortælle, hvordan vi egentlig har det. Vi har brug for at kommunikere sammen.

Ideer til at få mere plads til samvær og erotik i parforholdet.

 1. Spørg om hjælp.

Hvad kan lige nu gøre dit liv lettere? Hvem har du i dit netværk, der evt. kan give en hjælpende hånd? Måske har du en mor, veninde eller ven, der gerne vil komme og hjælpe med rengøring, indkøb, gå en tur med den lille, eller noget andet.

Alt for mange mødre er rigtig dårlige til at bede om hjælp.

2. Lav dates med hinanden, både til snak og sex.

Sæt hinanden i kalenderen. Find tid til at få snakket ordenligt sammen og find tid til erotik og nærvær.

3. Glem alt om det perfekte hjem. Hvad er mest vigtigt for dig, en kærlig familie eller et perfekt hjem?

Hvad kan gøre dit liv lettere? Måske skal du finde en, der gør rent, eller bestille indkøb på nettet. Det kan også være, at du skal være mindre perfektionistisk med dit hjem. Prøv at tænke – hvad kan lette dit liv lige nu og her. Vær kreativ og kom på nye ideer.

4. Husk at få noget alene tid.

Vi har alle brug for alene tid, hvor vi bare kan tage et langt bad, gå en tur og få blæst hoved igennem, eller ligge og læse en bog. Hvordan kan du få lidt alene tid? Og hvordan ser din alene tid ud? Hvordan samler du energi til at få en bedre uge?

5. Glem ikke de små kys og intime berøringer i hverdagen.

Kan du huske dengang du var nyforelsket – hvor man slet ikke kunne holde fingrene fra den anden. Find lidt af den tid frem igen. Få flere kys og berøringer ind i hverdagen. Ikke fordi i nødvendigvis skal have sex, men fordi det føles godt, at røre og kysse hinanden. Det gør også, at vi viser vores børn, hvordan man lever i en kærlig relation – og hvem vil ikke gerne være et super forbillede for sine børn.

6. Se hinanden som samarbejdspartnere og hjælp hinanden.

Rigtig mange af os, har rigtig meget fokus på, hvad den anden IKKE gør og hvad jeg ikke får. I stedet for, at have fokus på, hvad jeg kan bidrage med. Hvis vi ser hinanden som samarbejdspartnere, der skal hjælpe og støtte hinanden, så bliver det hele lidt nemmere. Få talt om jeres forhold – hvad kan i begge gøre, for at blive en bedre partner?

Ønsker jeg alle et rigtig godt nytår

Kærlig hilsen

Katrine Berling

Følg mig på Facebook og Instagram her 

Instagram>> https://www.instagram.com/katrineberling/

Facebook>> https://www.facebook.com/Katrineberling.dk/