De 6 største grunde til kvinders manglende lys

Mand og kvinde har problemer med manglende lyst

Jeg får stadig flere og flere kvinder i min konsultation, der har gemt deres sexlyst væk. Grunden til at jeg skriver gemt væk er, at jeg har mange kvinder, der kommer til mig efter en skilsmisse og siger – OMG jeg troede min sexlyst var væk. Hvad er jeg gået glip af i alle de år?

Men vi har ikke mistet lysten til sex, den ligger bare i dvale. Den er klar til at springe ud, når vi tillader det. Hvis vi gerne vil vække vores lyst til live, så er det en god ide, at kikke efter årsager til, at lysten blev væk. Der er altid en årsag til, at vi kvinder mister lysten til sex.

Vi kvinder har nemlig lige så meget lyst til sex som mænd, hvis ikke mere.

Grund nr. 1: For mange fantasier under sex.

Det kvinder længes og sukker efter, er at vi vil ses og elsket dybt. Vi vil have intimitet og nærvær – mærke vores mand og få fornemmelsen af, at smelte sammen med ham under elskov. Lyder det ikke dejligt

MEN, det kan kun ske, hvis vi begge er tilstede med hinanden under elskov. At vi har øjenkontakt og masser af intim berøring, samt fuld tilstedeværelse.

Hvis vi er sammen med en mand, der har mange fantasier, eller hvis vi selv har det, så vil vi miste forbindelsen til hinanden. Ofte kan vi ikke sætte ord på, hvad det er, der mangler i vores sexliv. Men det føles tomt – også selv om begge får en orgasme hver gang.

Grund nr. 2: Vores sex bliver forudsigelig og kedelig.

Det siges, at de fleste par har 3 til 5 stillinger, som vi altid laver. Vi finder ud af, hvad der virker og så holder vi os til det. Derved skaber vi ikke for meget forstyrrelse i vores sexliv.

Problemet er bare, at vi kommer til at kede os og vores sexliv bliver meget forudsigeligt.

Vi har brug for nytænkning – nye ideer og overraskelser.

Vi higer alle efter at blive taget ud af kontrol. Men det kan kun ske, såfremt der er et overraskende moment tilstede.

Grund nr. 3: For meget præstation og Orgasme jagt.

Over alt er der rigtig meget fokus på orgasmer. Men hver gang jeg spørger folk, hvorfor vi har sex, så bliver orgasmerne aldrig nævnt. Vi vil have intimitet, nydelse og nærvær med hinanden.

Desværre er det som om, at vi glemmer det når vi elsker. Lige pludselig går der præstation i det og vi jager derud af – for at opnå orgasmen. Kommer den ikke, så var det ikke helt godt.

For meget orgasmejagt skaber præstations krav. Vi føler, at vi skal leve op til en masse og vi bliver stressede. I stedet så skal vi nyde hinanden. SÅ STOP JAGTEN og NYD HINANDEN.

Grund nr. 4: Tilbageholdt kommunikation.

Det handler om kommunikationdet hører vi hele tiden. Men ofte er det lettere sagt end gjort. For selv om det burde være noget af det letteste her i verden, at sige, hvad vi gerne vil have, så får vi ofte ikke gjort det af frygt for et eller andet. Vi vil ikke tage plads, fylde for meget, være skrappe, eller hvad det nu er.

Men den manglende kommunikation æder os op indefra. Det går ikke kun ud over vores parforhold, men også vores sexlyst, samt vores lyst til, at være intime og være tæt på hinanden.

Det, at få sagt ting højt, det giver os en mulighed for, at blive set og hørt. Det skaber intimitet og nærvær og grobund for et bedre sexliv.

Så tænk over hvad du ikke får sagt. Hvor holder du tilbage? Hvad irriterer dig ved din partner og hvorfor? Hvor skaber du afstand? Og hvor kan i komme tættere på hinanden?

Grund nr. 5: At blive set i hverdagen.

For os kvinder er forspil ofte noget der foregår 24/7 – ikke bare i sengen. Vi vil gerne føle os set og elsket – have en fornemmelse af fællesskab. Når det ikke sker, så glemmer vi hinanden og forfalder til hverdagens trummerum.
Resultatet er, at vi går rundt og bliver lidt KOLDE, samtidig med at vi bruger mere energi på, hvordan huset og børnene ser ud. Fint skal det være….

Men når vi starter med at åbne op og være imødekommende, så gør han det ofte også. Mænd vil i virkeligheden gerne gøre os glade. Det er vores opgave, at fortælle ham hvad vi har brug for.

Den gode nyhed er, at det altid er gratis at give kærlighed. Vi kan gøre det lige nu og her – helt uden at det koster andet en tid.

Så hvordan bliver du den bedste kæreste/kone/udgave af dig selv.

Det er så trist hele tiden, at være hende den sure.

Grund nr. 6: Manglende evne til at tage imod.

Som jeg ser det, så er en af kvinders største udfordringer under sex, at kunne åbne op og tage imod. Vi er meget kontrollerede. Eller vi er så meget ”over i manden” og tænker på hans nydelse, at vi helt har glemt os selv. Jeg skulle jo nødig tage plads her.

Skal vi som kvinde opleve den fulde nydelse under sex, så er det en nødvendighed, at vi kan mærke vores egen krop. At vi kan tage imod nydelse og tage plads. At vi kan åbne op og være fri.

Kvinders seksualitet kræver plads for at opnå den ultimative nydelse.

Kvinders gave til sig selv er, at lære at slappe af og tage imod. At lære det, er helt som at lære at meditere. Det tager tid og man skal gå ind i det igen og igen. Men vi kan alle lære det, hvis vi tør.

Læs også denne artikel om Manglende lyst