Nybagt mor og sex?

Loving embracing lying couple of woman and sleeping man

 

Er du våd nok?

Sex skal gerne være dejligt, behageligt og rart. En af de største sexdræbere er manglende juice, fordi det kan give irritation og smerter i skeden. Vores safter i skeden er derfor en af de ting, der er med til at sex bliver en rigtig god oplevelse.

Derfor er det også vigtigt, at vide en masse om vores krop. Hvor vores væsker kommer fra. Hvad der kan være årsag til, at det udebliver og hvad vi selv kan gøre, så vi bliver friske og igen glade for sex.

Når vi bliver mor, så sker der en masse forandringer med vores krop, hvilket kan have en kæmpe indflydelse på vores sexliv – også selv om vi ikke lige tænker over det. Vi kan få arvæv under fødslen. Vi er mere stressede og hvis vi ammer, så er det med til at dehydrere os. Som nybagt mor er det derfor ekstra vigtigt, at være opmærksom på sine Yoni safter.

 

Hvor kommer din Juice fra.

Alle kvinder har tre forskellige væsker, der kommer fra forskellige steder i vores skede. Ens for dem alle er, at der produceres mere væske jo mere ophidset vi er. Derfor er ophidselse også en super vigtig faktor, når vi taler om vores safter og et godt sexliv.

 

  1. Der kommer juice fra vores skedevæg. Det er lige som når vi sveder gennem huden. Det vil være forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor våde vi er.
  2. Fra vores Bartholins kirtler, kommer der en lidt tykkere væske. Kirtlerne sidder på hver sin side af skedeåbningen – for neden. Derfor kan det være godt, at massere bunden af sin skede, såfremt man syntes man er lidt tør. Eller man kan få sin mand til det.
  3. Ejakulation, eller når vi sprøjter. Denne væske kommer fra det svampeliggende rør, der ligger rundt om vore urinrør. Væsken presses ind i urinrøret og kommer ud herigennem. Ejakulationen sker ofte når vores g-punkt, der er røret rund om urinrøret, stimuleres.

 

Problemer med at blive våd.

Der kan være mange årsager til, at vi ikke bliver våde. Her er de hyppigste årsager til tørhed i skeden, især efter en fødsel

– Arvæv som er opstået under fødslen.

– Forandringer i vores hormoner.

– At vi ikke bliver ordenligt ophidset under sex.

– At vi spiser dårligt, sover for lidt, eller glemmer at drikke.

– Og sidst, men ikke mindst – stress.

 

Hvad kan du selv gøre.

Kærlighed til dit arvæv.

Rigtig mange kvinder får arvæv efter en fødsel. Tager vi os ikke kærligt af det, så kan de give os irritation og hindre os i at blive våde. Massering af skeden og arvæv, kan være med til at afhjælpe dette.

 

Giv dig tid når du har sex.

Vent med penetration til du er klar (ophidset og våd). Vi har ligesom manden forskellige svulmelegemer i vores skede. Når vi bliver ophidsede bliver de fyldt med blod og vokser, hvilket resulterer i, at der presses væsker ud i skeden, som gør os dejligt våde.

Modsat kan stress og vores hormoner være en hindring for, at vi bliver ophidsede. Er dette tilfældet, så stress ned og tal med din læge om dine hormoner. Brug altid glide creme.

 

Spis sundt.

Det er vigtigt, at vi tager os kærligt at vores krop – især når vi lige har født. Sørg for at spise sundt. Hvis du oplever tørhed i skeden, så spis ekstra med frugt. Især bær, og saftige frugter.

Undgå, kaffe, alkohol, sukker, hvidt brød, og ris.

 

Drik masser af vand.

Mange tænker ikke over det, men amning er dehydrerende. Det er derfor ekstra vigtigt, at du drikker rigeligt med vand. Gør det til en vane, at drikke et glas vand hver gang du har ammet. Oplever du tørhed i skeden, så er dette ekstra vigtigt.

 

Stress ned og få din søvn.

Dette er nok det sværeste, når man lige er blevet mor. Men prøv alligevel, at tænke over det. Især hvis du skal have sex med din mand. Mange nybagte mødre går ind i sengen med en stresset krop og det får man altså ikke god sex af. Så er det faktisk bedre, at lade være. Det man kan gøre er, lige at tage 10 minutter inden sex – trække vejret og komme ned i sin krop og mærke efter.

 

Brug en form for glide middel.

Det er aldrig en skam, at bruge glide creme. Gør dig selv den tjeneste, altid at have det lige ved hånden. Hellere bruge 2 minutter på at tage det frem og få en god oplevelse, end at blive irriteret bagefter.

 

Jeg anbefaler at man bruger ren økologisk kokos olie, hvilket dog ikke går sammen med kondomer. Så find et alternativ.

Joan Ørtings har lavet nogle fantastiske olier, som kan købes i Matas eller hos sinful.dk.

Såfremt du køber almindelig glide creme, så undgå noget med parabener, dea og glycerin.