Hvornår skal en nybagt mor have sex?

baby with pacifier

I min sidste blog, Nybagt mor og sex, der ramte jeg hos nogle et ømt punkt, helt uden at vide det.

Den nybagte mor føler sig ofte presset – for hvornår skal man igen have sex. Så i stedet for at gå langt uden om emnet, så hopper jeg lige ud i det og skriver hvad jeg tænker.

Indledningsvis vil jeg lige fortælle lidt om mig selv.

Der er sikkert nogle der sidder og tænker, hun har ikke selv børn, så det kan hun ikke udtale sig om. Måske rigtigt, men jeg kan da komme med min mening vedrørende emnet.
Jeg er snart 42 år. Grunden til at jeg ikke har børn, er at det bare aldrig skete. Jeg har altid haft en ide i mit hoved, om at jeg skulle have hele pakken. Men da der aldrig kom en mand, ja så kom der heller ikke børn. Det har aldrig faldet mig ind, at gøre det selv. Nu har jeg slået mig til tåls med, at det nok er sådan mit liv er og skal være.

Når det så er sagt og skal jeg være helt ærlig, så vil der altid være en smerte i mig, at jeg ikke fik børn. En smerte jeg altid vil bære på. Det at få børn, er noget som jeg ikke får lov til at opleve i mit liv.

Nå, men tilbage til emnet. Hvornår skal en nybagt mor igen have sex? Det er helt op til den enkelte. Men mit generelle svar vil være – når begge parter har LYST. Når jeg her taler om lyst, så skal det være en lyst, der kommer indefra. Ikke en lyst der hedder – ellers bliver han sur, eller jeg er bange for at han så finder en anden, eller hvad vi nu kan fortælle os selv. Du skal have lyst til at have sex og være tæt sammen med din mand.

Efter en fødsel har din krop været igennem en masse strabadser. Der sker en masse forandringer i din krop – du har måske tabt en masse blod – du er måske blevet syet – dine hormoner er i forandring osv. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop og kommer til kræfter igen, inden du kaster dig ud i det seksuelle.

Jeg tror på, at vores krop ”husker”. Den ”husker”, hvis du ligger og tænker på noget helt andet når du har sex.  Den ”husker” når du ”faker” en orgasme for at få sex overstået. Den ”husker” når du under sex glemmer dig selv.

Så alle de gange, hvor du går på kompromis med din lyst til sex, kan med tiden resultere i mindre og mindre sexlyst.

Så mærk efter hvor du er. Hvad du har brug og behov for. Måske er det slet ikke sex du lige nu har behov for. Det er måske mere en intim massage – en fodmassage – et knus – at blive holdt om, eller blive nusset i håret. Alt sammen er intimitet og ligeså godt som sex. Det kan vi få med vores partner lige her og nu, vi skal bare bede om det. Husk vi skal ikke have sex for at få intimitet, vi skal have intimitet og så sex.

Men som kvinde kan det nogle gange godt være svært, at mærke sin lyst. Især fordi vi tænder langsommere end mænd gør. Dette forvirrer ofte mange kvinder, fordi vi tror, at vi skal tænde som mænd Når vi ikke gør det, så tror vi, at vi slet ikke har nogen lyst.

Man kan se det på den måde, at mænds lyst er en knap man trykker på. Der er en On knap og en Off knap. Kvinden derimod, er en knap man langsom drejer på fra 0 til 10. Så ofte sker der det, når vi går ind i sengen, så vil vi være på 0 mens han er On. Hvad skal der så til for at have sex, når vi ikke er i top på ti-skalaen. Der skal villighed og lysten til, at være intimt sammen med vores mand. Herunder viden om, at vores lyst vil komme, hvis vi åbner op og giver os hen – og beder om det, som vi har behov for. Læs evt. min blog (se link i profilbeskrivelsen)

Men der er også ting vi indledningsvis selv kan gøre. Vi kan sørge for, at vi stresser af,  inden vi går ind i sengen til vores mand. Det kan vi gøre ved at meditere – tage et langt varmt bad, evt. invitere manden med. Vi kan bede om massage først, så vi når at koble lidt af.

Dette er nok i virkeligheden kvindes største udfordring lige nu. At tage den plads og den tid det tager og kræver. Men det er det der skal til, for at vi virkelig kan mærke vores lyst.