Close
Sådan undgår du at havne i skilsmissestatistikken
facebook pinterest twitter

Sådan undgår du at havne i skilsmissestatistikken

Avatar
skilsmisse 14 marts 2014, 07:49

skilsmissestatestikken

Hvis der er et tidspunkt, hvor det er svært at finde tid til at være kærester, så er det når børnene er helt små. Nogle oplever faktisk også at det at blive forældre fylder så meget, at behovet for også at være kærester, stort set er ikke eksisterende!

Hvad end du kan nikke genkendende til ovenstående eller ej, så læs nedenstående fakta – jeg vil næsten garantere dig, at det vil få dig til at tænke over prioriteringen den kommende tid. Om ikke andet, så kan du, hvis du havner i skilsmissestatistikken når du nærmer dig de 40 år, ikke sige ”Hvis der bare var en der havde fortalt mig, hvor vigtigt det var at være mere end bare forældre”!

Fakta er:

  • Mere end 40 % af alle danske ægteskaber ender i skilsmisser.
  • Risikoen for skilsmisse er højest i alderen 40 – 42 år.
  • Risikoen er stigende indenfor de 3 første år i ægteskabet. Derfra er risikoen faldende, men størst indenfor de første 10 – 12 år.
  • De skilsmisseramtes børn er oftest skolesøgende børn.

 

Det helt klassiske skilsmissepar er mellem 37 – 44 år. Deres børn er i fuld gang med deres eget liv, med kammerater og fritidsinteresser. De to voksne er gode til at få dagligdagen til at fungere, men har svært ved at tale om andet end praktiske gøremål, børn, arbejde og familie og venner. Alt hvad der handler om dybere følelser og behov er de for længst holdt op med at tale om, med mindre det foregår under et skænderi. De kan typisk ikke rigtig huske, hvornår de sidst har lavet noget sammen bare de to. De har været fyldt op af dagligdag, børn, job og byggen rede, og har taget hinanden for givet. Lysten og samhørigheden er forsvundet uden at de rigtig har lagt mærke til det, og nu hvor børnene er så store, at der igen er overskud, så kan samhørigheden ikke genskabes.

Det kan godt være, at du lige nu og her ikke har behovet for kærestetid, eller simpelthen bare ikke har overskuddet til at være kæreste, men tør du nedprioritere det?

Mange tror, helt fejlagtigt, at det med kærestetid betyder weekendture til Paris med børnepasning til følge. Men kærestetid handler om meget meget andet. Det handler om at give sig selv tid til at kigge kæresten dybt i øjnene, byde velkommen hjem fra arbejde, et knus lige midt i det hele, et lille kærtegn, et café besøg, en gåtur i skoven eller lidt lækkert mad, når børnene er lagt i seng – i bund og grund er det slet ikke så meget der skal til, når blot man har øje for hinanden. Det handler om at gøre en forskel for hinanden, at tage initiativ, at vise, at man ikke tager hinanden for givet og at man værdsætter hinanden og det man har sammen.

Det nemmeste i verden er at ende som gode venner i et fælles hjem, men er det det, du drømmer om, eller drømmer du mere om det tætte livslange kærlighedsforhold? Hvis det sidste er tilfældet, tør du så at vente med at prioritere kærestetiden?

Mette