Omskæring – Min søn skal selv vælge

Scanningsbillede af min søn, som ikke skal omskæres

Mit navn er Zouheir, jeg er 34 år, dansk statsborger og oprindeligt fra Libanon, født i Palæstina.

Jeg er muslim, omskåret og heldigvis godt tilfreds med det. Skulle jeg selv have truffet valget som ung voksen, var jeg nok også blevet omskåret – og dét er i mine øjne sagens kerne. Beslutningen om at blive omskåret skal være hver enkelt persons eget frie valg.

Det er min religion, og det bør derfor også være min beslutning, om jeg vil følge traditionen med at blive omskåret eller ej.

Jeg er forlovet med verdens dejligste kvinde Julie, som har termin d. 10. November med vores begges første barn.

Det bliver en søn, og vi glæder os helt vildt. Men længe frygtede jeg øjeblikket, hvor jeg skulle kigge min mor i øjnene og fortælle hende, at vi har besluttet ikke at omskære ham.

Helt som jeg forestillede mig det, blev hun desværre sur, og bølgerne gik meget højt. Men vores barn er vores, og det er derfor vores beslutning.

Vores søn skal selv vælge omskæring til eller fra, når han bliver gammel og myndig nok til at træffe den beslutning. Sådan bliver det!

Jeg er sikker på, at rigtig mange unge muslimer ikke engang er klar over, hvorfor det skal gøres, og jeg er også sikker på, at når de alligevel vælger at gøre det, så er det på grund af pres fra deres forældre, bedsteforældre og andre familiemedlemmer.

Det pres, mange unge muslimer udsættes for, er sgu ikke for børn. Det handler ofte om, at familien ikke må miste ansigt over for andre. Men helt ærligt, I couldn’t care less.

Jeg har egentlig altid haft en forestilling om, at hvis jeg fik en søn, så skulle han omskæres lige som mig – selvfølgelig skulle han da det.

Men da jeg hørte hans hjerteslag til scanningen, mærkede ham sparke for første gang og så ham inde i min kærestes mave, blev kærligheden så overvældende, at jeg på ingen måde kan tillade nogen at påføre ham smerter af nogen art.

Og det er da i grunden også forkert at skære i raske børn, synes jeg.

Jeg håber, at andre par i samme situation læser og forstår det, jeg skriver.

De undskyldninger, man tit hører, om hvorfor børn skal omskæres, hører simpelthen ikke til i Danmark i år 2014. Lad fremtidens drenge selv bestemme over deres krop.

Hvis min søn en dag ønsker at blive omskåret, vil jeg bakke ham op. Men det skal være hans valg.