Close
En vigtig hemmelighed
facebook pinterest twitter

En vigtig hemmelighed

Avatar
sofiamanning 2 november 2015, 20:10

Jeg har haft en bog i indeni, som jeg har gemt på i mange år!

Jeg kan huske første gang jeg fortalte nogen om den. Det er mere end 10 år siden. Og det var til min Eks-svigermor, jeg betroede mig. Hun er Amerikaner, og måske var det derfor hun uden tøven, prompte sagde ”Skriv den. NU!”. Men nej. Det gjorde jeg ikke.

Og årene gik. I mellemtiden skrev jeg nogle andre bøger, som jeg er utroligt glad for. Men den anden bog… Jeg turde simpelthen ikke! Jeg synes den var for personlig. Mest fordi jeg egentlig, er et ret genert menneske. Det har jeg altid været.

Men bogen er vigtig. Den handler om, hvordan jeg i ALT for mange år levede i et selvskabt slankehelvede, og havde alt for skarp kontrol med mig selv. Nå ja, undtagen når jeg i perioder gav helt “slip” på kontrollen. Så spiste jeg i stedet, meget mere end jeg havde godt af. Begge dele havde jeg det skidt med. Og begge dele var jeg pinlig over. Så jeg holdt det hemmeligt.

Jeg har blogget om Mit Hemmelige Forhold Til Mad herinde på Min-mave også. Så hvis det er et emne du gerne vil dykke ned i, så kig lidt nærmere på min blog.

Måske kan du forestille dig, hvordan det ikke lige lå øverst på min ønskeliste at fortælle om, hvor “fucked up” mit forhold til mad rent faktisk var. Lige som rigtigt mange af de klienter, jeg har coachet gennem tiden, var jeg også bange for: at blive “dømt”. Og samtidig var det vigtigt for bogen, for mig, at fortælle, helt ærligt, hvor “langt ude” jeg var. Hvor hård jeg var over for mig selv, og hvordan det hele foregik, mens jeg blandt andet havde fin succes i mit arbejde som coach i USA. Det er vigtigt at fortælle, fordi jeg fandt en vej ud. Og hvis du kæmper med det samme, så kan du også.

Og bogen. Den kommer i handelen i denne uge. Det er virkelig stort for mig. Og nu kommer den altså ud, som en rigtig bog, man kan købe, og læse og forhåbentligt kende sig selv i, hvis man kæmper med vægten og maden. Frygt eller ej. Nu er den her. Ingen vej tilbage. Heldigvis.

Jeg nyder at sidde og bladre i min helt egen, mest personlige bog. Ordene er mine. Grafikken er blevet lige som jeg drømte om, og den er bare helt igennem MIG. Det har taget tid at komme hertil.

Vi har alle sammen hver vores unikke historie, og din historie har gennem livet formet dig. Du har måske både haft gode oplevelser og hårde oplevelser. Hvilke ressourcer kan du i dag trække frem, som din baggrund har givet dig? Hvad har din historie lært dig? Prøv at finde frem til tre kvaliteter du har fået med, netop fordi du har den historie, du har. Og hvis det, der holder dig tilbage er frygten for hvad andre tænker, så er videoen nedenunder skabt til dig. Og til alle der drømmer om at skrive sin egen bog, vil jeg sige: Bare gør det! Det er en dejlig, dejlig følelse.

KH Sofia