Close
Har du problemer med at følge en slankekur?
facebook pinterest twitter

Har du problemer med at følge en slankekur?

Avatar
sofiamanning 29 juli 2015, 13:39

Hvorfor?

De fleste af os drømmer om at holde en lav vægt. Også selvom der ind i mellem dukker en ny trend op, á la ”kvinder med kurver på årets catwalk” eller ”Scarletts smukke former”. Det er ikke trends, der slår igennem. I hvert fald ikke hos os kvinder.

Den anden dag havde jeg en snak med en veninde, som sagde. ”Tænk, hvis det virkelig var in og hot at have former. Så ville vi være bekymrede, når vi tabte os og sige ting som ”Jeg skal lige have en kage til, for jeg er ved at blive lidt tynd”.

Men sådan er det jo ikke vel? De fleste kvinder fejrer med kildevand i en stille form for (hemmelig) indre glæde, når vægten går i den ”rigtige” retning, nemlig nedad. Og mens vi på denne u-begejstrede måde sejrer os længere og længere ned i vægt, giver vi køb på vores indre liv og mentale overskud. I takt med at vi bliver lettere på vægten, bliver vi tungere i sindet. Sur og på kur.

Spørg dig selv: Hvor mange ting i dit liv, som du ikke bryder dig om og ikke naturligt er interesseret i, har du succes med? Ingen, vel? Og det er klart, for hvis du dybest set gør noget, du ikke kan lide, er det kun et spørgsmål om tid, før du enten beslutter dig for at holde op med det eller begynder at sabotere dig selv, fordi du ikke selv vil tage beslutningen. Selvkontrol avler mere selvkontrol. Og så meget selvkontrol fører i sidste ende uvægerligt til selvsabotage.

Jeg kender det fra mig selv. Selvsabotagens snigende dæmon har fået mig til at købe slik, spise is midt om natten og trøstespise brownies, selvom jeg var besluttet på at leve sundt, være slank og holde mig fra fede, søde og usunde madvarer. Hver gang er jeg endt med at proppe mig med is eller kage eller hvad ved jeg, og hver gang har jeg siddet tilbage og følt mig som en endnu større taber.

Vi spiser en brownie (eller tre), dropper kuren og så går vi ellers – som om intet var hændt – i gang med at lede efter den næste kur, der skal redde os. Hver gang tror vi, at denne gang er lykkens gang, at denne gang bliver det anderledes. Vi glemmer alle de gange, vi ikke har gennemført en kur, alle de gange vi har sat os et mål, vi ikke kunne nå. Alle de gange vi har svigtet os selv og hadet os selv for at være nogle forbandede slapsvanse. Og så starter vi ellers på en ny kur!

Vi tror, det er slankekurene, vi snyder, når vi ”har været uartige og spist en kage”.  Men i virkeligheden er det jo os selv, vi snyder. Det er os selv, vi svigter, når vi bliver ved at love os selv en masse, som vi aldrig holder.

Men kan du lide at være på slankekur? Har du nogensinde oplevet, at du blev ægte glad af at være på kur? At den gav dig et kick? En masse livsglæde?

Egentlig ikke, vel?

Kh Sofia