Close
Har du prøvet at miste noget, der virkelig var en stor del af dig?
facebook pinterest twitter

Har du prøvet at miste noget, der virkelig var en stor del af dig?

Avatar
sofiamanning 12 marts 2012, 08:23

Miste noget

Måske et job? Som du virkelig havde lagt blod og sjæl i og som pludselig ikke var dit mere? Og der stod du og følte, at en del af dig manglede?
Måske flyttede dine børn hjemmefra og der stod du og tænkte, hvis ikke jeg er mor (eller far), hvem er jeg så?

Måske blev du skilt og var pludselig single og tænkte hvad så?

Eller måske har du altid været den mest hjælpsomme, yngste, klogeste, sjoveste … (fyld selv ind), og pludselig blev du overhalet indenom og en del af dig følte, at du havde mistet noget vigtigt – noget, der næsten føltes som din identitet?

Og det gør nas! Rigtig nas.

Hvorfor gør det så nas? Det gør det ofte, fordi vi mister noget af vores identitet. Nogen gange meget af vores identitet!

Vi har hægtet hele vores selvfølelse op på noget uden for os selv, og når det bliver taget fra os, føler vi os mærkelig tomme indeni. Lidt som en musiker må have det efter at være blevet hyldet og elsket af måske tusinder på scenen for derefter at skulle tage hjem alene på sit hotelværelse og bare ”være” med sig selv. En lidt tom fornemmelse ind i mellem måske?

Og det samme gælder dig, hvis du har lagt for meget vægt på noget uden for dig selv – hvad end det er karrieren, pengene, din fritidsinteresse, familien, etc.

Det kan også være en form for ”midt i livet” krise, hvor du pludselig mister optimismen og håbet og tænker, at hvem er du så, hvis du ikke er ”den powerfulde altid på vej” eller ” den med alt det gode input og fuldt af spilopper. Eller, eller, eller…

Vi sætter os selv i en sårbar situation, når vi på den måde har fået gjort os afhængige af en identitet, som ikke er i vores egen kontrol. Og hvad kan du så gøre ved det?

Hvis du står der lige nu – lige midt i et sted, hvor du har mistet din identitet – kan du måske se det som en chance for at åbne op og finde gaven i det? Hvem er du, selvom du har ”mistet” din identitet? Hvordan ville det være at finde ind til den inderste kerne af dig selv, hvor du ikke kan miste, hvem du er, lige meget hvad, der sker? Hvordan vil det være, at huske hvem du er og give helt slip på, at du er noget afhængigt af nogen andre?

Leg lige nu med tanken om, at du er nok i dig selv! Lige som du er, bare fordi du er.

Da jeg arbejdede for Anthony Robbins i sin tid og til sidst havde arbejdet så hårdt, at jeg måtte tage et år ud af kalenderen for at finde tilbage til mig selv, fandt jeg virkelig ud af, hvad det vil sige, at miste sin identitet. Det er benhårdt! Og ikke for børn.

Jeg havde lagt hele mit værd i at være én, der altid var ”motiveret” og havde ”overskud” – og pludselig havde jeg det bare slet slet ikke. Faktisk orkede jeg ingenting.

Det år var et hårdt år, men også et af de vigtigste år i mit liv. Jeg lærte mig selv at kende på en ny og dybere måde. Jeg fandt ud af, hvem jeg var, når jeg bare ”var” så at sige. En værdifuld indsigt jeg har kunnet trække på lige siden og som jeg er dybt taknemmelig for.

 

Kh Sofia