Close
Hvilke standarder skal du leve op til?
facebook pinterest twitter

Hvilke standarder skal du leve op til?

Avatar
sofiamanning 9 oktober 2015, 10:01

Min mave -Hvilke standarder..

Fra naturens side er din krop i konstant forandring, og prøver du med vold og magt at holde forandringerne under kontrol, vil du aldrig føle, du kommer i mål. Faktisk vil du holde fokus på alle dine fejl i stedet for på alle dine styrker og din frygt for ikke at være god nok vil altid overskygge, at du er skøn, som du er. Det er en kamp, du ikke kan vinde! Der vil altid være nogen, der er tykkere end dig. Der vil også altid være nogen, der er yngre, slankere og mere veltrænede, end du er.

Den eneste måde, du kan vinde kampen på, er ved at gå efter at have det bedst mulige forhold til din egen krop, hvor det er dine standarder, der tæller. Ingen andres. Ved at acceptere dig selv og slutte fred med dine dæmoner. Og hvor det vigtigste er, at dit indre liv er i balance, for det kan ingen uden for dig røre. Derfor er det så vigtigt at rydde banen for indre støj, og holde op med at dømme andre – og dermed dig selv.

Der kommer ikke noget godt ud af, at du går i sauna og bruger tiden på vurdere om de andre har en fladere mave eller pænere lår.  Stop det evige fokus på dine og andres fejl og mangler. Når det gælder dit forhold til dig selv, din krop, mad og vægt skal du holde fokus på dig selv. Tag skyklapperne på. Glem de andre. Også dem, der i endnu højere grad slås med tilsvarende (eller fuldstændigt identiske) problemer. Dem, der synes at have endnu mindre styr på vægten, end du selv har.

Det er også at dømme sig selv, hvis man hele tiden holder løbende regnskab med sig selv, og holder styr på fortærede og forbrændte proteiner, kalorier og kulhydrater. Og det er rent ud sagt stressende, når man har tanker  á la:

”Jeg fik for meget af X i morges, så jeg må hellere droppe Y resten af dagen. På den anden side kom jeg jo også til at spise Z, så måske er det bedre helt at springe frokosten over? Men så kommer jeg nok til at spise for meget til aftensmad! Nå, men så må jeg løbe lidt længere end jeg plejer i morgen tidlig.”

Intet af det gør noget godt for dig og dit selvværd. Til gengæld er det en smutvej til et endnu mere usundt forhold til dig selv og til din mad. For jo dårligere et menneske, du føler dig som, jo mere kunne du jo få lyst til at spise…

Men ved du hvad? Du er OK, præcis som du er nu. I tanke, sjæl og krop. Min opfordring til dig er af flytte dit fokus. Sig til dig selv:  ”Jeg er værdifuld, uanset hvad jeg gør”. Selvværd handler om at føle, man har værdi. Det er dig der bestemmer hvor dit fokus skal ligge. Du kan fokusere på din personlige skønhed, dine styrker og alt det unikke ved dig – eller du kan fokusere på alt det, der er ”forkert” ved dig selv. Men hvorfor skulle du dog vælge det sidste?

Kh Sofia Manning