Close
Kurmentaliteten
facebook pinterest twitter

Kurmentaliteten

Avatar
sofiamanning 10 september 2015, 08:22

sofiakiggerop

Vi lever i en verden, der er besat af slanke kroppe. Vi ser det alle steder. Hver eneste dag. Langt de fleste kvinder har et stort ønske om at blive set og føle sig smukke. Dermed har vi også en tendens til at frygte, at vi ikke bliver set – at vi ikke er gode nok – medmindre vi har en bestemt kropsform eller vejer noget bestemt. Vi er bange for at være forkerte, at være fiaskoer, og vi frygter andres dom. For at være på den sikre side vælger mange af os at stille så høje krav til os selv og vores udseende, at vi aldrig vil møde andres kritik. Dette kræver en hel del selvkontrol, hvilket igen skaber en enorm frygt for at miste den. For hvis vi mister kontrollen så bliver vi fede alligevel. Det er en spiral af frygt, og den vil ingen ende tage, medmindre du kigger grundigt på dine forestillinger om mad, vægt og krop – og på hvordan du mener, du ”bør” se ud.

Vejen frem er altså ikke endnu en kur.

Vejen frem er at foretage en mental omstilling.

Hvis du vil tillægge dig nye, livsvarige og fredgivende spisevaner, kan det med andre ord være nødvendigt at revurdere, hvad der egentlig er rigtigt og forkert. Måske trænger du også til at opdatere dit selvbillede, din ide om din idealvægt og hvad der er din ”rigtige” tøjstørrelse?

Kurmentaliteten tager ikke udgangspunkt i, at du er OK, præcis som du er. Den tager udgangspunkt i, at du ikke er det og derfor må lave dig selv om. Ved at tabe kilo, stramme op, træne former, glatte folder, rette rynker og købe fastere kurver.

Kurmentaliteten gør dig i tvivl, om du er god nok. Den får dig til at tænke, at du hellere skal være som kollegaen, veninden, den nye piccoline på jobbet eller den retoucherede (og måske virkelig ulykkelige) model på forsiden af damebladet.

Du skal ikke være som de andre, du skal være som dig selv. Du er god nok, som du er!

En øvelse til dit selvværd

Tænk:

Hvor meget er du styret af andre og andres idealer?

Hvor meget er du styret af dig selv og dine egne idealer?

Skriv:

Hvilke tre ting, ville hæve dit selvværd?

Hvad ville det betyde for dit madliv, at dit selvværd var højt og stabilt?

Hvad ville det betyde for dit selvværd, at dit madliv var stabilt og afslappet?

 

Kærlig hilsen

Sofia