Close
Lad dine omgivelser hjælpe
facebook pinterest twitter

Lad dine omgivelser hjælpe

Avatar
sofiamanning 18 maj 2012, 10:58

Lad dine omgivelser hjælpe

Som forælder, har vi brug for lidt hjælp indimellem. Hvordan kan det så være, at mange har så svært ved at bede andre om hjælp?

 

Mange har rigtig, rigtig svært ved at bede nogen hjælpe sig – både på jobbet og privat. Men gør det bare. Du viser jo, at du anerkender den, du spørger – og lader vedkommende komme tæt på dig.

 

Når jeg spørger klienter, hvorfor de har svært ved at bede andre om hjælp, svarer de:

  • De skal da ikke tro, at jeg ikke kan løse mine egne problemer (frygten for ikke at være god nok).
  • Jeg vil ikke være en byrde for andre.
  • Det er ikke rart at føle, man står „i gæld“.
  • Hvad hvis de siger nej (frygten for afvisning)?

 

Men prøv at vende det på hovedet, og tænk på, når du selv hjælper nogen. Tænk på sidst, du virkelig var der for nogen? Hvordan føltes det? Langt de fleste føler det rigtig godt at gøre noget, noget uselvisk for andre. Så kommer vi ud af vores egne hoveder, er til stede for andre og glemmer os selv et øjeblik. Og det er en rar og befriende følelse.

 

Tænk også over, hvordan det føles, når nogen beder dig om hjælp. De fleste kan godt lide at blive spurgt, for det betyder jo, at andre kan se noget positivt i os – og har brug for os, hvilket på mange måder er

livsbekræftende. For hvis vi ikke er her for hinanden, hvorfor er vi her så?

 

Så tænk over det næste gang, du ikke tør bede om hjælp. Du fratager på mange måder dine omgivelser glæden og muligheden for at komme tættere på dig.

Sofia