Close
Udfordring: Lær din indre kritiker at kende
facebook pinterest twitter

Udfordring: Lær din indre kritiker at kende

Avatar
sofiamanning 6 juli 2012, 11:05

Indre kritiker

Tør du lære din indre kritiker at kende? Find din ven i nøden i din indre kritiker…

Vi kender det alle. Vi kommer til at gøre noget usmart, sige noget dumt, skælde ud på børnene uretmæssigt, men hvordan vender vi en situation, hvor vi dunker os selv oveni hovedet til noget, vi kan bruge fremadrettet?

 

Brug dette værktøj og find gaven i din indre kritiker.

 

1. Kender du din indre kritiker?

Har du nogensinde virkelig lyttet, når du taler grimt til dig selv? Hvis ikke, så læg mærke til din reaktion og indre dialog næste gang, tingene går skævt, eller du bliver flov, ked af det eller bange. For at blive gode venner med kritikeren skal du først lære den at kende.

 

2. Hvad siger din indre kritiker?

Bed stemmen tale lidt pænere til dig, fordi du egentlig gerne vil høre, hvad den har at sige? Hvis du skal lære noget af kritikken, skal du kunne holde ud at lytte til den. Tal pænere til dig selv – det har du fortjent. Og hvis du lover kritikeren at lytte, behøver den ikke at tale så grimt for at få din opmærksomhed.

 

3. Hvad kan du lære?

Når du og din indre kritiker er blevet venner, kan du lære noget, bl.a at finde ud af, hvad du gerne vil gøre anderledes. På den måde bliver din indre dialog en ven i nøden, som kan hjælpe dig med at observere og analysere en situation, men det kræver, at du er opmærksom på din indre dialog, fuldstændigt ligesom med gode venskaber. Hvis vi lytter til vennerne, behøver vi ikke gøre så meget mere.

 

Kh Sofia