Close
Vær noget for dig selv
facebook pinterest twitter

Vær noget for dig selv

Avatar
sofiamanning 2 januar 2012, 08:10

Vær noget for dig selv

Teaser: Hvor ofte tager du tid til dig selv og nyder stilheden? Hvor god er du til at vise dig selv omsorg i nuet? Læs med her og bliv bedre til at passe på dig selv.

Selv om jeg efterhånden har sagt og skrevet det mange gange, så kan du ikke være noget for andre, før du er noget for dig selv. Derfor vil jeg opfordre dig til, selv om det kan være rigtig svært, at prioritere dig selv og dermed en gang i mellem sige nej til andre for dermed at sige ja til dig selv. Det er én de bedste måder at passe på sig selv.

Den måske vigtigste måde at passe på sig selv er at prioritere kærligheden. Både den til dig selv og den til andre. Et liv med masser af kærlighed, og her taler jeg også om en kærlig indre dialog med dig selv, men så sandelig også en mulighed for at give og modtage kærlighed, er én af de vigtigste investeringer, du kan gøre.

Jeg oplever, at jo ældre mennesker bliver, jo mere bliver sundhed og velvære det vigtigste område. For hverken karriere, penge, succes eller at kende de rigtige mennesker kan i sidste ende hjælpe dig, hvis du ikke har passet godt på din krop.

Rigtig mange mennesker lever deres liv i fortiden og fremtiden, der hvor bekymringer og fortrydelse fylder mest. Men det er i nuet at langt de fleste smukke ting opstår og opleves. At være til stedet i det, der sker lige nu, er også en rigtig god måde at passe på dig selv.

Jeg oplever, at jo mere forvirrede, jo mere i tvivl, jo mere stressede vi er, jo mere taler vi. Og nogle gange er svaret på vores udfordringer, stilhed! Når du er stille med dig selv, giver dig selv ro og omsorg, så løses mange knuder, fordi det ofte er i historierne, forklaringerne og frustrationen, at vi kommer væk fra os selv og virkeligheden.

Sørg også for at være inspireret. Og det behøver hverken koste en jetjager eller inkludere dyre rejser eller kurser. Du kan blive inspireret blot ved at se på dig selv og dine omgivelser i et nyt perspektiv. Eller tal om et nyt emne med én af dine nære. Gør noget udenfor vanen og mærk inspirationen komme snigende. Du kan ikke inspirere eller lede andre, hvis du ikke selv er inspireret.

Og til sidst, så prøv at planlægge tid til dig, og kun dig, altså alene-tid. Også før du virkelig får brug for den og bare skal bruge den tid til at komme ovenpå igen. Sæt tid af til dig selv, mens du stadig har overskud, så den tid kan bruges på at nå dybere, blive mere inspireret eller tænke helt nye og kreative tanker. Eller til at gøre absolut ingenting.

 

Sofia