Close
Er du til “Sov igennem uden gråd”, “Godnat og sov godt” eller “Sovecoach.dk”?
facebook pinterest twitter

Er du til “Sov igennem uden gråd”, “Godnat og sov godt” eller “Sovecoach.dk”?

Avatar
sovecoachdk 18 juli 2012, 13:52

Sov

Når børn ikke vil sove plejer holdningerne hertil at dele sig i to: en til “Godnat og sov godt” og en anden til “Sov igennem uden gråd”. To yderpunkter med vidt forskellige filosofier. Læs her hvor Sovecoach.dk placerer sig i den sammenhæng.

“Godnat og sov godt” bliver ofte kritiseret for at være meget hård. Der er efter min mening heller ikke så mange positive ting at sige om metoden, der bygger på at efterlade barnet i længere og længere intervaller for selv at finde ud af at falde i søvn. Jeg tror ikke på, at børn kan forstå den situation og kan konkludere så meget andet, end at mor og far er gået, og at deres gråd og frustrationer ikke bliver hørt. Noget jeg meget nødig ville lære mine egne børn.

 

En positiv ting, som jeg kan sige om metoden er dog, at den giver forældre konkrete redskaber – en plan at holde fast i og følge. En sikkerhed, der gør forældrene tydelige og besluttede. Desuden tror jeg, at mange ting vil kunne virke overbevisende på børn, hvis bare vi forældre tror på det vi gør. Men det er nok også det eneste punkt jeg kan være enig i og som jeg har taget med mig til Sovecoach.dk.

 

“Sov igennem uden gråd” er efter min mening derimod næsten på grænsen til at være for “mild” til at kunne løse problematikkerne. Jeg har personligt selv (med mit første barn i 2006) fulgt bogens anvisninger slavisk i 6 måneder – uden at komme helt i mål. Metoden bygger på, at barnet skal være tryg og de uheldige betingelser for at kunne sove, skal gradvist trappes væk, indtil de bliver unødvendige. Det lyder jo rigtig fornuftigt.

 

Problemet er bare, at mange af de børn, som har soveproblemer ofte er en bestemt type børn, som nærmest er født med et “kæmpe imod søvn-gen”. De er meget vågne og skal helst ikke gå glip af noget. Derudover er de fleste i besiddelse af en meget stærk vilje og en god portion temperament. Sagt på en anden måde: de er vedholdende og skal nok fortælle, hvad de synes om forældrenes ide om, at lære dem at sove.

 

Begge metoder har rødder i udlandet – med en anden kultur og et andet børnesyn end vi har her i Danmark.

 

“Sovecoach.dk” har jeg derfor sammensat en metode, med udgangspunkt i vores danske kultur og børnesyn, som efter min mening er anderledes på mange områder.

 

Sovecoach.dk´s metode bygger på flg:

  • Børn skal være trygge for at kunne sove godt.
  • Børn bør mødes med anerkendelse og respekt.
  • Forældrene bør være vedholdende og tydelige i deres signaler overfor barnet.
  • Gråd og frustrationer kan ikke altid undgås, men forskellen ligger i, hvordan vi håndterer det.
  • Hvis vi er rolige, trøster og forsikrer barnet om, at vi er der, men at det bare er meningen at det skal sove, så sikrer vi barnets integritet og tro på sig selv og omverdenen.
  • Personlige coachingforløb tager udgangspunkt i den enkelte families udfordringer og ønsker for fremtiden.

Jeg håber, at jeg gennem Sovecoach.dk kan give forældre et seriøst alternativ til “Godnat og Sov godt” og “Sov igennem uden gråd”. Et alternativ der dels er anerkendende og let at forstå for barnet, dels er mere effektivt og lettere at implementere, tro på og skabe resultater med for forældrene.

 

Det behøver ikke at være så svært!! Enkle redskaber og den rette tilgang kan ændre dit barns dårlige søvnassociationer på mindre end en måned. Gode sovevaner er den bedste gave, du kan give dit barn!! Jeg vil med glæde hjælpe jer dertil. Se hvordan på www.sovecoach.dk.

 

De bedste hilsner

Jeanette Wegge-Larsen

Sovecoach.dk