Close
Forbered og beslut dig for en strategi. 10 råd til gode sovevaner #8.
facebook pinterest twitter

Forbered og beslut dig for en strategi. 10 råd til gode sovevaner #8.

Avatar
sovecoachdk 20 februar 2013, 08:31

8

Dit barn finder tryghed i din overbevisning og ro, så når du laver om på barnets vaner er det afgørende, at du er sikker i din sag og formår at “sælge” varen overfor dit barn.

 

Børn elsker deres rutiner.

 

De elsker, at det samme sker hver dag, og de anser sjældent lidt besværlige vaner, som et problem – måske snarere tværtimod!

I de personlige coachingforløb jeg tilbyder gennem Sovecoach.dk handler en meget stor del af rådgivningen om, at gøre forældrene parate til den process, som de går i møde med nye sovevaner.

Dårlige vaner er grundlagt i kærlighed.

For de vaner vi ind imellem får skabt for vores børns søvn, er grundlagt i kærlighed og ønsket om, at sengetid og det at lægge sig til at sove, skal være noget hyggeligt og rart. Og det er det for det meste også – om ikke andet for børnene;-). Men det hyggelige og rare, kan nogen gange blive meget tidskrævende og omstændigt eller nødvendigt at gentage mange gange under søvnen.

Så når vi ammer barnet i søvn, hopper det på en bold, gynger det i en slyngevugge eller lignende, så gør vi det jo måske fordi, at det på et tidspunkt har været DET der virkede, DET som var nødvendigt eller måske har vi ikke tænkt så meget over, at det på sigt ville blive enten besværligt, langvarigt eller nødvendigt at gentage mange gange – også under søvnen? Måske på bekostning af hele familiens nattesøvn.

Men hvad med gråd? 

Det lille barns primære kommunikationsform er gråd, og derfor kan man forvente, at ændrede rutiner vil udløse en eller anden form for reaktion. Barnet vil selvfølgelig gøre os opmærksomme på, at vi har “glemt” noget som vi plejer at gøre. Og den eneste måde de kan fortælle det på, er ved at græde. Hvis vi vil ændre vaner er det derfor vigtigt, at vi er overbevisende i det vi gør i stedet. Jeg lægger stor vægt på, at processen foregår i anerkendelse, og at tryghed og tillid bevares. Og derfor er det afgørende hvordan du håndterer gråden/protesterne.

En plan, der holder! 

Hvis du skal kunne anerkende dit barn, og give det tryghed og tillid i en svær situation, er det derfor vigtigt, at du har en plan, og at du ved, hvordan du skal gribe tingene an, så barnet finder ud af, at du altid vil være der og altid vil trøste det. Men også, at det bare er meningen, at det skal sove. Barnet vil finde tryghed i sikkerhed.

Det er efter min mening ikke synd at lægge sit trætte barn til at sove og dårlige vaner kan ændres forholdsvis hurtigt med den rigtige plan og den rette tilgang til det. Gode sovevaner er den bedste gave, man kan give sine børn – en evne, som de skal bruge resten af livet.

Få hjælp til planlægningen. 

Via Sovecoach.dk hjælper jeg dagligt forældre med at ændre sovevaner. Kontakt mig for at få lagt en personlig plan, som I kan stå inde for og som passer præcis til jeres familie.

De bedste hilsner

Jeanette Wegge-Larsen

Sovecoach.dk