Close
Gik sovevanerne af fløjten i sommerferien?
facebook pinterest twitter

Gik sovevanerne af fløjten i sommerferien?

Avatar
sovecoachdk 1 august 2012, 14:08

sov.

Læs her hvordan du hurtigt kommer på sporet af sammenhængende nattesøvn og udhvilede børn igen efter sommerferien.

Jeg skrev tidligere på sommeren et par blog indlæg om, hvordan du sikrede søvnen eller arbejdede med vanerne i sommerferien, hvor der var ro og tid til det. Men måske har I haft en hektisk og aktiv ferie, hvor børnene har fået masser af oplevelser og sovetiderne er måske blevet forskubbet, lure misset osv?

 

Så hvordan kommer I bedst tilbage på sporet af gode sovevaner, når I nu er hjemvendte fra oplevelser og omskiftelige dage?

 

 1. Først og fremmest handler det om, så hurtigt som muligt, at komme tilbage til barnets normale og alderssvarende dagsrytme. Lad dog barnet sove længere lure om nødvendigt, da det kan have noget at indhente efter ferien.
 2. Sengetid bør være mellem 19 og 19.30 helt op til skolealderen (og gerne længere). Børn har brug for mellem 10 og 12 timers nattesøvn, så når I skal til at stå tidligt op igen handler det om at få dem i seng til tiden.
 3. Har barnet modstand på at skulle sove, så giv hjælp som følger flg. principper:
  1. Giv altid så lidt som mulig hjælp.
  2. Giv helst hjælpen i sengen.
  3. Giv hjælp, der på sigt kan trappes væk.
 4. Har barnet powernappet på ferien, så hjælp det til at komme tilbage til længere lure (over 1 time) ved at hjælpe til at forlænge luren. Vær dog obs på at også denne hjælp skal kunne trappes væk igen.
 5. Hvis barnet vågner hyppigt om natten kan det være pga. omstillingen og det har brug for at vide, at du er der, selvom det nu befinder sig et andet sted (selvom det er hjemme). Giv trygheden og vis barnet at du er der og trøster, når det har brug for det. Giv hjælp som på sigt kan trappes væk igen.

 

Har du brug for hjælp til at komme tilbage på sporet, kan du kontakte mig gennem www.sovecoach.dk eller på mail: [email protected].

 

Håber i alle har haft en fantastisk ferie.

 

Jeanette Wegge-Larsen

www.sovecoach.dk