Close
Når kun den ene forælder kan putte.
facebook pinterest twitter

Når kun den ene forælder kan putte.

Avatar
sovecoachdk 22 juni 2011, 10:48

Forældre

Kender du til problematikken hvor der er tydelig forskel på, om det er mor eller far der står for putning af guldklumpen?

Det kan være meget frustrerende, når det kun er den ene forælder, der kan tage sig af putningen af deres fælles vidunder. Udfordringen kan være forskelligartet og variere fra at junior stikker i et hyl, når far bærer ham i soveværelset og ikke stopper, før mor står bøjet over tremmesengen eller når den lille prinsesse lige så fint lægger sig til at sove, når far putter, men protesterer højlydt, når mor putter og først overgiver sig, når trætheden til sidst vinder efter 1.5 times “aften-show”.

Det vigtigste at huske på er, at hvis man griber det korrekt og hensigtsmæssigt an og sender tydelige signaler til sit barn, så vil dette problem forhåbentlig kun vare en periode. Derimod kan uhensigtsmæssige, måske endda ubevidste tiltag styrke barnet i opfattelsen af, at det kun er den ene der dur, og så kan det komme til at tage rigtig lang tid.

Det er helt normalt at barnet i en periode måske af forskellige årsager er tættere knyttet til mor eller far, eller efter en periode med sygdom, hvor den ene forælder har været på banen med nattetrøst osv. tror, at “hyggen” skal fortsætte og derfor protesterer over at skulle puttes almindeligt i egen seng igen.

Hvilke faktorer er det vigtigt at være opmærksom på?

Den der starter putning fuldender projektet: Det er vigtigt at være konsekvent forstået på den måde, at hvis barnet har modstand på den ene forælder, så bekræfter den anden ideen om, “ja, far kan ikke putte dig” hvis man efter noget tid går ind og overtager.

Vær rolig og tydelig: Det er frustrerende for både barn og forælder, men det er vigtigt, at du forholder dig roligt og signalerer overfor dit barn, at du har styr på situationen.

Søvn er ikke til diskussion: Hvis du altid har den i baghovedet og minder dig selv om, at du ikke er en dårlig forælder, når du lægger dit trætte barn til at sove, så går du ikke helt galt i byen.

Undlad at tage barnet op og udskyde putningen til senere: Det gør bare situationen værre og vil lære barnet, at hvis bare det protesterer længe nok, kommer det med tilbage i stuen. Og så kan man være sikker på endnu større protester fremover.

Så hold tungen lige i munden og tro på, at du gør det bedste for dit barn ved at lære det at sove – også selvom det i en periode trækker tænder ud.

Og så tænker du måske: – hvad så, når du kommer til kort og må opgive at gennemføre putningen? Når junior bare nægter og du selv bliver irriteret eller mister overblikket, og må kapitulere? Læs mere på www.sovecoach.dk