Close
Nogle børn skal lære at sove. 10 råd til gode sovevaner #1
facebook pinterest twitter

Nogle børn skal lære at sove. 10 råd til gode sovevaner #1

Avatar
sovecoachdk 21 december 2012, 07:43

nummer 1

Med 10 dage til nytår kommer her mine 10 råd til gode sovevaner. Et om dagen… Så følg med her og mon ikke der er en overraskelse i ærmet på årets sidste dag??

# 1. Nogle børn skal LÆRE at sove:

 

Børn, enten særligt temperamentsfulde, med meget vilje eller hvor forskellige udfordringer kan have sat en kæp i hjulet for de gode sovevaner, kan have brug for at LÆRE at sove. Forældrene har ofte prøvet mange forskellige ting og alle de gængse husråd er afprøvet uden synderlig resultat.

 

Det kan også være, at barnet har startet sit liv med kolik, refluks, mellemørebetændelser, sygdom, hospitalsophold eller lignende, der simpelthen har lært barnet, at vågne hyppigt eller at forbinde det at sove med noget ubehageligt eller med noget, som de har brug for hjælp til.

Jeg tænker altid, at vi som forældre vil gøre vores aller bedste for at sikre, at vores børn er trygge og at de oplever det at lægge sig til at sove som noget godt, hyggeligt og rart. Og ind imellem kommer vi ubevidst til at hjælpe børnene til drømmeland på måder, som måske i længden bliver enten besværlige eller tidskrævende. Dette kalder jeg “Hovsa løsninger”: altså betingelser for at kunne lægge sig til at sove.

 

For andre børn kan det nærmest virke som om, at de bare ikke er født til at sove… at de nærmest er født med et “kæmpe imod søvn-gen”. Det kan også være nødvendigt at lære disse børn at geare ned, give slip og selv lægge sig til at sove.

 

Vigtigheden af selv at kunne falde i søvn kommer jeg nærmere ind på i morgen…

I ovenstående tilfælde er en helsigtet plan nødvendig. En plan som tager højde for alle aspekter i forhold til barnets dagsrytme, søvnbehov samt måden barnet falder i søvn på og de ritualer vi knytter til det at falde i søvn.

Se mere på www.sovecoach.dk