Close
Tror du på mirakler? Sådan får du dit barn til at sove hele natten!
facebook pinterest twitter

Tror du på mirakler? Sådan får du dit barn til at sove hele natten!

Avatar
sovecoachdk 10 april 2012, 12:27

Kys

Jeg har fået lov at offentliggøre denne historie af  Anne, som jeg har hjulpet gennem Sovecoach.dk. Håber den vil være med til at sprede budskabet om, at det kan lade sig gøre at lære børn gode sovevaner på en tryg og tillidsskabende måde. Læs Annes historie her.

Kære Jeanette

Nu er det på tide, at du hører hvordan det går med vores 15 mdr gamle søn og hans nattesøvn.

Udgangspunktet:
For halvanden måneds tid siden skrev jeg til dig og fortalte, at vores søn sov så utroligt dårligt om natten og hvordan vi i gennemsnit var oppe 10 gange om natten for at trøste ham. Nogle gange sad jeg hele natten i en lænestol med et barn, der bare ikke ville lægges ned. Da det snart havde stået på hele hans liv, var jeg fuldstændig tyndslidt og udbrændt!

Hvad havde vi forsøgt?
Vi havde talt med vores sundhedsplejerske som syntes vi gjorde alting rigtigt; faste putteritualer, aftengrød, dæmpet aktivitet, sove på eget værelse, osv. Vores læge mente, der skulle en fastere hånd til omkring sengelægning og de natlige opvågninger, og at jeg nok var for blødsøden til at få vendt den onde spiral på egen hånd. Jeg var enig med lægen ang. den fastere hånd, da jeg godt kunne se at min søn fik sin vilje alt for meget, når jeg sad og sov i stolen med ham på armen natten igennem. Jeg ville dog heller ikke lade min søn ligge og græde i sin seng uden at blive trøstet. Jeg anede faktisk ikke mine levende råd!

Nu til de gode nyheder!

Min søn sover stort set igennem hver nat med en enkelt eller to opvågninger sidst på natten.

Forløbet:
Først vil jeg sige, at det var en enorm lettelse for mig at få en metode (OP/NED) hvor jeg både satte grænser for min søn, men samtidig kunne trøste ham og lade ham vide at jeg anerkender hans følelser. Jeg var helt i chok den første aften da min søn faldt veltilpas i søvn efter at vi havde lavet OP/NED i en halv time. Det havde været en halv time med en del gråd, men det var ligesom han erkendte til sidst at “Nå, okay…den gik ikke.” Så vendte han sig om på siden og lavede nogle veltilfredse lyde og faldt i søvn. Som sagt var jeg i chok!

Første nat var jeg kun oppe fem gange og trøste uden at give sut – på din anbefaling. Da natten var omme, brokkede han sig ikke det mindste over ikke at få sutten, når han vågnede, men blev puttet og faldt i søvn med hovedet begravet i sit sovedyr.

Den første tid:
Efter det, er det bare gået bedre og bedre og bedre! Efter en uges tid kunne jeg høre, når han vågnede om natten, at han var blevet bedre til at trøste sig selv. Han kunne vågne og klynke, hvorefter han selv fandt ro igen. Når det skete, kunne jeg alligevel ikke sove videre, for jeg var helt høj over, at det var muligt!

Det videre forløb:
Efter jeg var blevet helt tryg ved OP/NED metoden gik jeg videre til at gå til og fra værelset. Det var meget grænseoverskridende for mig, at gå til dette næste skridt, derfor tog det mig også lang tid, at komme dertil. Jeg vidste dog, at det var det eneste rigtige at gøre, så jeg sprang ud i det.

Mine kommentarer:
Igen må jeg sige, at jeg er utrolig glad for, at jeg med denne metode er anerkendende overfor min søns følelser og fortæller ham, at jeg altid vil komme og hjælpe ham, når han kalder og virkelig har brug for mig. Jeg vil gerne give min søn den gave, som jeg synes det er, at have tillid til verden og til at andre mennesker vil ham det godt. At der er hjælp at hente, når han har brug for det!

Resultatet:
Resultatet er fantastisk! Efter et stille putteritual bestående af natgrød, tandbørstning og ren ble, putter jeg min søn i sin seng med sit sovedyr, siger godnat og går ud. Og det var så det! Han er ligeledes blevet endnu bedre til selv at finde ro om natten, når han vågner. Det samme gælder lurene i barnevognen, som jeg før trillede afsted med i halve timer, for at få ham til at sove. Nu lægger jeg ham bare, og han falder i søvn uden protester.

Min anbefaling:
For en tyndslidt, stresset og desperat mor er dette altså et mirakel. Det er mit lille mirakel! Jeg er så glad for at jeg opdagede Sovecoach.dk og at jeg fik chancen for at afprøve det! Jeg kan med hjertet anbefale det til alle, der har børn med søvnproblemer!

Med venlig hilsen
 
Anne