Close
Vil du være medlem af Babyrådet?
facebook pinterest twitter

Vil du være medlem af Babyrådet?

stress-a 22 maj 2014, 12:52

Babyrådet partiprogram

Vi har i Danmark et børneråd, der taler børnenes sag. Men har du nogen sinde tænkt over hvem der egentlig taler babyernes sag?

Det har jeg qua min arbejde som babyzoneterapuet. Mange gange har jeg ligefrem drømt om, at vi fik et rigtigt Babyråd, der kan tale de helt nye og mindste verdensborgeres sag.

Nogen der kan tale for dem, der selv har til gode at lære at tale.

Hvis jeg fik lov til at være medlem af et sådan råd, så ville følgende komme på dagsordenen?

Nej tak til x-factor babyer!

Dagens babyer fødes i en hvad jeg oplever som lidt af en X-faktor kultur. Et eksempel på det er navnet på barnet. Jo mere specielt et navn barnet får – des bedre. Sådan er det i hvert fald for nogle forældre.

Jeg forestiller mig, at det er forældrene, der gerne ser at deres børn så unikke som overhovedet muligt og her har blandt andet navnet betydning.

Men hvis du spørger lidt større børn, så vil de faktisk helst være en del af mængden og har på ingen måde behov for at hedde noget ingen andre hedder – eller som staves helt specielt.

Lyt til mig – kan vi lære at forstå babyernes eget sprog?

Babyer har ifølge australieren Priscilla Dunstan fem forskellige lyde

♥ EH – betyder bøvse

♥ EAIRH – betyder maveonde

♥ NEH – betyder sulten

♥ OWH – betyder træt

♥ HEH – betyder ubehag

Det vigtigste er, at du som forælder lytter til din egen mavefornemmelse og følger den – også selv om du måske ikke er helt skarp i alle fem lyde fra dit barn.

Hvornår vil dit barn hvad – hvad betyder de enkelte lyde – det er ikke let!

Men jeg tror de fleste forældre, der mærker efter helt inde i kroppen, har en klar fornemmelse af hvad deres barn egentlig vil. Men jeg tror også vi skal støtte forældrene i at lære dette unikke baby-sprog, da hverdagen er så fyldt med af støj på linjen.

Baby-sproget kan være et godt supplement til din mavefornemmelse.

Nej tak til bleer og ja tak til bare numser!

Bleer er alt andet end babyernes opfindelse. Alle babyer elsker at ligge med numsen bar.

I nogle kulturer er bleer et helt ukendt fænomen. Den daglige tid med ble kan du minimere ved at lade din baby ligge med numsen bar så meget som det er muligt.

Her er det en god idé, at købe nogle ”vådliggerlagner”, som dit barn kan ligge og hygge sig på…

Er I en mødregruppe så prøv for sjov at konkurrere om hvor stor en del af dagen hver enkelt baby kan ligge uden ble på – selvfølgelig forudsat at hvert enkelt barn nyder det.

Personligt tænker jeg tit over, at bleer i dag er blevet så effektive, at de små er længere tid om at blive renlige i forhold til dengang vi brugte stofbleer.

Ja, tak til mere nærhed med mor og far!

Nærhed og tryghed er det bedste som babyer ved. Mange andre steder i verden hænger de små på deres mors ryg hele dagen.

Skrig og skrål kan du minimere ved at dit barn er lige der hvor det helst vil være – tæt på mor eller far og gene så tæt, at den velkendte hjerterytme fra de første 9 måneder i mors mave, kan mærkes af babyen.

Det er mine første fire punkter til Babyrådet.

Hvilke ville du sætte på dagsordenen, hvis det var dig, der skulle tale babyernes sag?