Close
Børn er søde – især når de sover…
facebook pinterest twitter

Børn er søde – især når de sover…

stress-a 9 oktober 2013, 09:22

Sweet dream

 

Børn er søde – især når de sover! Har du nogen sinde tænkt sådan? Hvis du har så ligner du de fleste andre forældre, der elsker deres børn til himlen og tilbage igen, men også synes det er op af bakke, når de små ikke vil sove.

 

Søvnproblemer kan drive enhver god familie til vanvid. Du kan opleve alt fra at det tager en evighed at få din baby eller barn til at falde til ro, til at dit barn vågner midt om natten, når det oplever voldsom regn, larm uden for vinduet, hvis du bor i en by, tordenvejr eller andet der forstyrrer natteroen. Der er også de børn, der bare karter rundt, selv når de er faldet i søvn, og fortsætter sådan den halve nat. Der er ligeså mange grunde til manglende nattesøvn, som der er børn. Men det slider som regel på de voksne.

 

Det er hårdt arbejde, at aftenen og natten bliver overtaget af et barn, der sover (for) lidt eller (for) uroligt. Og det gør det ikke bedre, hvis du har et barn, der ”bare vågner” – uden nærmere forklaring – og igen igen sætter de voksne ”på søvnarbejde”.

 

Mens nogle børn hurtigt falder til ro, når de får sutten, får lidt vand at drikke eller bliver lagt til brystet, så er andre børn meget længere tid om at finde ro igen. Men det slider uanset hvad.

 

  • Det ved jeg, fordi jeg i mit job som babyzoneterapeut møder mange babyer og børn, der har svært ved at finde ro, falde i søvn og komme ned i den dybere søvn, hvis det er de lidt større børn. Babyer og børn, der vågner op i skrig og græder – umiddelbart uden nogen grund.

 

Men der er hjælp at hente og kraniosakralterapi og zoneterapi er et par muligheder du har for at få hjælp. Her kommer et par andre fif du måske kan bruge;

 

  • Lavendel fin

Nyfødte og små børn nyder en kærlig kropsindsmøring. Denne berøring kan du underbygge med en sart duft af lavendel. En dråbe æterisk olie af nardus eller lavendel fin i massageolien kan hjælpe urolige børn med at falde i søvn. Lavendel fin har også en beroligende og immunstyrkende effekt. Den er nem at skaffe i butikkerne. Men spar endelig ikke på kvaliteten af det du køber. Du skal sikre dig at det er lavendel fin, den “ægte “lavendel, kontra kamfertypen, som er uegnet til børn du køber. Kom også gerne en dråbe på hovedpuden – det virker også.

 

  • Viburcol

Homøopatiske dråber som virker godt på de mange små børn, der har problemer med at falde i søvn. Mange forældre fortæller, at deres børn sover markant bedre, med knap så mange opvågninger og uro i løbet af natten, efter de har taget Viburcol i brug. Homøopati er uden bivirkninger, når du følger den anbefalede dosis. Dråberne Viburcol Junior Pipetter Heel i 15 stykke pakke kan du købe i din lokale helseshop eller på nettet.

 

  • Kædedyne

Kært barn har som bekendt mange navne, så kædedynen kaldes også for en kugledyne. Kæderne ligger i kanaler syet i dynen og er fastgjort i enderne. De er tilmed lydløse og derfor velegnede til lydsensible børn. Der er heller ikke fare for allergi eller gener, da kæderne er behandlet før de er taget i brug til dynen. Tekstilmaterialet er altid brandhæmmende og dynen kan du vaske i vaskemaskinen.

 

  • Babymassage

Jeg er selv uddannet babymassageinstruktør, hvor udgangspunktet er at lære, hvordan man masserer babyer bedst mulig. Massagen lærer man henover fem gange af hver en times varighed – noget der alt sammen foregår hjemme hos en selv. Undervisningen kan hjælpe dig og en gruppe andre forældre, det kunne for eksempel være en mødregruppe, i at massere jeres babyer.

 

Men jeg er også nysgerrig på hvad du allerede gør for at have ro om aftenen og natten – hvilke sovetips hitter hjemme hos jer?