Close
Husk lige hinanden – 7 skønne (og billige) dates
facebook pinterest twitter

Husk lige hinanden – 7 skønne (og billige) dates

Avatar
studieogsutter 23 februar 2018, 23:02

Jeg har tidligere været inde på det: tiden flyyyyver afsted herhjemme. Meget hurtigere end hvad den ellers gør. Derfor har S og jeg også en tendens til at glemme hinanden…. Og det er altså ikke bare her under graviditeten, men det har generelt altid været sådan. Det er skam ikke fordi vi ikke vil hinanden, men det er somom, at det nemmeste man lige kan rykke rundt med i kalenderen er .. jah *trommevivel*… hinanden.  Man ses jo alligevel senere på aftenen når man træder ind af døren helt svedig eller beskidt efter dagens strabadser. Man spiser jo alligevel den hurtige, og ikke så velovervejet aftensmad man lige smider sammen på 20 minutter fordi man er ved at dø af sult. Man sidder jo alligevel sammen og ser Badehotellet eller 3. sæson af Venner –  for 8. gang. Man kysser jo alligevel hinanden godnat hver aften og kysser farvel hver morgen. Det bliver altså bare lidt trivielt i længden.

 

For ca. 8 måneder siden fik jeg nok af den rutine! Nu var vi jo “snart” 3 i stedet for 2. Nu skulle vi altså lige nyde tiden sammen! Jeg fik derfor en ide. Hver måned SKULLE vi afsætte en dag til hinanden. Vi skulle, på skift, planlægge en kæreste-aften/dag (en date – om man vil).

Vi lavede nogle “små-regler” – mest for at forventningsafstemme med hinanden.

  • Der skulle være mindst en date pr. måned.
  • Det måtte ikke planlægges i anledning af en anden begivenhed (som fx fødselsdag eller valentinsdag)
  • Det behøvede ikke koste noget (Det skulle faktisk helst ikke koste noget, da jeg jo er studerende og vi ikke svømmer i penge).

 

I takt med at graviditeten er gået fremad, så blev det også mere og mere udfordrende at finde på noget – specielt for S, den stakkels mand. Det hele lyder måske en smule opstillet med ”reglerne”, men det har virkelig fungeret for os, og vi har fået nogle rigtig skønne aftner ud af vores lille ”aftale”. Jeg vil derfor også dele nogle ideer med jer, hvis I enten ønsker samme ”ordning” eller bare trænger til at forkæle hinanden:

 

1. Hold en hjemme-spa-dag
Tænd nogle stearinlys og lav et lækkert fodbad (hvis babys kommende badekar er købt kan denne bruges 😉 .. ), giv hinanden en lækker massage, og eventuelt giv hinanden en ansigtsmaske. Det behøver bestemt ikke at koste det store. Fodbadet kan laves på blot vand og kamillete eller bare noget planteolie fra køkkenet. Ansigtsmasker kan laves på almindelige fødevare og der finde 1000vis af opskrifter på disse på nettet – Google er din ven!
PS Jeg kan ikke anbefale, at man er højgravid under denne date– hvis man vel og mærke ønsker at massere manden også.

 

2. Gå en tur i skoven og …
Herhjemme nyder vi naturen rigtig meget, og noget så simpelt som en gå-tur en solskins-efterårsdag kan være helt fantastisk! På med frakken og ud med jer! Medbring en lille termokande med lidt kaffe eller te og find et lille sted at se naturen. Hvis man, som jeg er, stadig er et legebarn så fang de faldende efterårsblade (de bringer held, hvis de ikke har rørt jorden), og led efter kastanjer. Noget så simpelt, men noget så skønt og afslappende!
PS jeg ved godt at foråret er på vej, og at der er længe til efteråret, men derfor vil jeg stadig anbefale en god gå-tur i skoven. Om det så er i efteråret med kaffe eller foråret med kold lemonade – ja hyggen forbliver den samme.

 

3. Se en solnedgang
Ja. Det er pladder-romantisk, men det er også gude-smukt. Er det for koldt? Så kør et smukt sted hen i bilen og nyd den derfra. Medbring lidt lækkert at snack’ke og drikke – eventuelt en alkoholfri vin med lidt frugt eller måske en kop god kaffe med en lille kage. Er det bare lidt små-koldt så find et hyggeligt udendørs spot, medbring et tæppe og nyd hinandens varme og udsigten.

 

4. En bål-aften i haven
Det er måske ikke den bedste ide her i de helt kolde måneder, men en små-lun forårs- og/eller efterårs-aften kan sagtens danne perfekt grundlag for denne date. Det kræver dog at man har en form for bålplads i haven/terressen, men det behøver altså ikke koste det hvide ud af øjnene. Jeg fandt et billigt bål-fad for 100kr på DBA, og så var det egentlig på plads. Tænd op i noget bræne (det koster heller ikke mange mønster) – Find nogle tæpper (der kan vaskes). Pak jer godt ind og nyd hinanden og flammernes skær!
PS.. som gravid kan jeg helt sikkert anbefalde at købe nogle skumfiduser også 😀

 

5. Tag på museum
Mange museer, landet rundt, tilbyder ofte reduceret eller gratis entré. Her kan jeg anbefalde at prøve nogle museer man normalt ikke ville gå på. Der er rigtig mange lokale, spøjse og anderledes museer, som rigtig kan sætte en god snak igang. Det er ikke sikkert at oplevelsen på museet altid er lige god – men så lærer I også hinanden at kende på nye måder.

 

6. Spil et spil
Jah.. det lyder måske lidt fesent, men man glemmer nogengange hvor underholdende og sjovt et ganske almindeligt spil Ludo, Uni eller 500 egentlig kan være. Skab de rette rammer med noget lækkert snack, og måske modtager vinderen en præmie? Massage eller anden lækker forkælelse.

 

7. Hold film-marton
.. og ikke bare den der kedelige “kom-lad.os-se-en-tilfældig-film”.aften… Nej nej nej! Indret stuen/soveværelset med en masse puder, tæpper og evt en madras på gulvet (jah, altså i stuen). Køb ynglingsslikket og drikkevare, tænd stearinlysene og sæt ynglingsfilmene på. Herhjemme elsker vi for eksempel begge Harry Potter, Hobitten og Ringenes Herre – og disse fler’-films-fortællinger er perfekt til en hel søndags-hygge-film-marton.

 

 

Date behøver altså ikke være pricy for t være hyggeligt! – man skal bare tænke lidt ud af boksen. Forkæl hinanden og hyg jer! Der skal faktisk ikke så meget til!

– og det er lige gået op for mig, at (næsten) alle mine foreslag indeholder mad/snack eller andet man kan indtage. Sådan er det vel at være højgravid 😀

 

Over and out – K