Close
Uge 38 og de uskønne sider af graviditeten
facebook pinterest twitter

Uge 38 og de uskønne sider af graviditeten

Avatar
studieogsutter 28 februar 2018, 12:58

Så ramte jeg graviditetsuge 38 (37+0)…. så nu er terminsperioden officielt startet. Nu kan fødslen ske hvornår det skal være, og åh gud, hvor jeg dog ønsker den kommer hurtigst muligt!

… og misforstå mig nu ikke: jo jeg glæder mig RIGTIG meget til at møde bebs. Se hvordan h*n ser ud (… nej… vi kender ikke kønnet). Jeg glæder mig til at holde han/hende i mine arme, og kunne kalde mig nogens mor. MEN lige nu glæder jeg mig ALLER ALLER ALLER mest til, at kunne bevæge mig igen og “få min krop tilbage”. Jeg glæder mig til at slippe for graviditetsgenerne! NØJ HVOR JEG GLÆDER MIG!

Jeg har gennem graviditeten ikke haft nogle voldsomme gener. Jeg har hverken haft bækkenløsning, opkastning, har haft minimalt med kvalme, ikke været præget af cravings og faktisk haft det helt ok, MEN nu er det godt nok ved at være stramt. Jeg aner ikke hvordan kvinderne med slemme graviditetsgener overlever. Jah jah… graviditet er ikke en sygdom, men forh*lved hvor er det ikke sjovt! Eller det synes jeg i hvert fald ikke det er… i hvert fald ikke længere. Nu kan jeg ikke komme op af hverken sofa’en eller sengen uden det gør ondt. Jeg har fået en hæmoride… og den er stor og den klør. Den bløder ikke, men gør at jeg har problemer med min numse-hygiejne (jah.. var du ikke glad for, at få det billede på nethinden 😉 ). Jeg har formodet at tisse i sengen, midt om natten, fordi jeg skulle hoste. Vandet er kommet i kroppen, og kan ikke længere bøje mine fingre helt ned. Jeg kan ikke passe mine sko – ikke engang mine klipklappere (THANKS GOOOOOD at S har stører sko, som jeg kan bruge)!. Mine slimhinder er sindsygt tørre, og jeg bliver helt hvid om munden, hvis jeg ikke passer på. Jeg sover MAKS 1,5-2 timer i streg pr nat, og synes efterhånden, at nætterne er det værste.

En nat for mig går som følgende: I seng ca kl 24/01. Op og ud på toilet. Sov. Op og ud på toilet. Spis lidt mad. På toilet. Sov. Op og på toilet. Sov. Spis noget mere. Toilet. Prøv at sove, men kan ikke. Toilet. Mad. Toilet. Sov. Toilet. Sov. Bliver vækket af S, som skal på job. Toilet. Find noget mere mad. Sov. S kysser farvel. Toilet. Sov…… Herefter prøver jeg bare at sove så længe op af formiddagen som mulig, men er alligevel oppe omkring kl 9-10 stykker. Derudover sveder jeg. Jeg sveder HELE TIDEN! Hvordan kan man svede så meget?! HVORDAN KAN MAN SVEDE SÅ MEGET PÅ/VED/I/OMKRING NUMSEN?! Udover det så satte bebs sig fast i bækkenet i sidste uge, og det kan da bestemt også mærkes.

Jeg kunne blive ved, men stopper nu. Jeg stopper fordi alt min ynk ikke er enestående. Nej.. der er 1000vis af andre gravide kvinder, som har det på PRÆCIS samme måde – hvis ikke værre. Jeg har det ikke slemt. Jeg har det bestemt ikke slemt i forhold til så mange andre gravide kvinder! Men jeg må altså bare lige pointere at graviditet altså ikke altid er en dans på roser. Graviditet er ikke altid fortryllende og fantastisk. Det kan faktisk være utrolig hårdt, og utrolig uskønt. Det er ikke altid kønt og sexet. Det er svedigt. Det er dårlig numse-hygiejne. Det er tis i sengen. Tis i trusserne. Det er opkast og dårlige ånde. Det er dårlig søvn, og hævet fødder, hænder og hovede. Det er dage uden make-up, håret slaskende og løst tøj. Det er dage på sofaen med smerter. Det er dage der er super hårde – både fysisk og psykisk.

Så uanset hvor skønt og fantastisk det ser ud på sociale medier, i fortællinger og på billeder, så husk at de fleste gravide faktisk har det rigtig hårdt!!

 

Over and out – K